Verslo ir rinkų naujienos » A.Merkel ragina toliau tęsti reformas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2013-09-10 15:33.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=17266


Vokietijos Kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad ne ją reikėtų kaltinti, jog skolų krizės metu euro zona suskilo į Šiaurinę ir Pietinę dalį, ji dar kartą pabrėžė, kad Europai reikalingos reformos, kurios turi būti tęsiamos, nes tik tokiu būdu galima tapti konkurencingais pasauliniu mastu.

Vokietijos Kanclerė tvirtina, kad šalys gali tapti stiprios tik tada, jeigu modernizuosis ir bus novatoriškos, o ne dalinsis skolomis.

„Geriau, kad mes laikytumėmės kartu, ir manau, kad šioje srityje darome pažangą. Štai toks yra mano požiūris, ir visą tai darau todėl, nes širdyje esu europietė. Šaltojo karo metu buvau už sienos” - teigė Angela Merkel.

Ji ir toliau nepritaria bendrų euroobligacijų sukūrimui, bei pasisako prieš specialių fondų sukūrimą, kad tokiu būdu padėti įsiskolinusioms euro zonos šalims.

„Man rūpestį kelia tas faktas, kad mes Europoje esame taip stipriai pripratę būti pirmaujančia grupe pasaulyje, kad nematome to, kaip kitos šalys mus vejasi” - atkreipė dėmesį Vokietijos Kanclerė.

„Nenoriu, jog mes taptume žemynu, kur žmonės atvažiuotų tik tam, kad pamatytų renesansinius pastatus arba kur buvo sukurtas pirmasis automobilis, na o tuo tarpu viskas kas modernu ir novatoriška, bei didžioji žmonijos pažanga vyksta kažkur kitur” - reziumavo Angela Merkel.