Verslo ir rinkų naujienos » Automobilių pardavimai Europoje nusirito į pastarųjų dvidešimties metų žemumas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2013-07-16 12:23.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=16900


Šiandien paaiškėjo, jog per pirmą šių metų pusmetį Europoje naujų automobilių buvo parduota mažiausiai nuo pat 1993 metų. Šiuo metu euro zonoje yra rekordiškai aukšta bedarbystė, be to Europos sąjungoje ji taip pat yra didelė, tad tai yra pagrindinis veiksnys, kodėl Senajame žemyne mažėja naujų automobilių pardavimai.

Remiantis Europos automobilių gamintojų asociacijos duomenimis, per praėjusį mėnesį Europoje buvo užregistruota 1.18 mln. automobilių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 6.3 procentais mažiau. Per birželį Europoje parduotų naujų automobilių skaičius buvo mažiausias nuo pat 1996 metų.

Tuo tarpu per pirmą šių metų pusmetį Europoje buvo užregistruota 6.44 milijonai automobilių, arba mažiausiai per pastaruosius dvidešimt metų. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, automobilių pardavimai susitraukė 6,7 procentais.

Vokietijoje, kurios rinka Europoje yra didžiausia, naujų automobilių pardavimai birželį smuktelėjo 4.7 procentais, Prancūzijoje krito net 8.4 procentais, tuo tarpu Didžiojoje Britanijoje ūgtelėjo per minimą laikotarpį trylika procentų.

PSA Peugeot Citroen kompanijos pardavimai Europoje birželį smuktelėjo 11 procentų, tuo tarpu Renault grupės automobilių pardavimai, dėl augusios pigių Dacia automobilių paklausos, per praėjusį mėnesį ūgtelėjo 0.9 procentais, na o Italijos automobilių gamintojos Fiat pardavimai per minimą laikotarpį susitraukė net keturiolika procentų.

General Motors Co. pardavimai Europos rinkoje per praėjusį mėnesį susitraukė 9.9 procentais, tuo tarpu kitos kompanijos iš Amerikos Ford Motor Co. automobilių pardavimai Senajame žemyne ūgtelėjo 6.9 procentais.

Kalbant apie Vokietijos automobilių gamintojus, tai Volkswagen grupės pardavimai praėjusį mėnesį Europoje susitraukė 4.4 procentais, Bayerische Motoren Werke AG (BMW) - 7.7 procentais, tuo tarpu Daimler automobilių pardavimai per minimą laikotarpį ūgtelėjo 0.6 procentais.

BMW kompanijos akcijos šiandien Frankfurto biržoje pinga 0,54 procentais, na o nuo šių metų pradžios jų vertė yra sumažėjusi apie tris procentus. Daimler akcijos tuo tarpu brangsta vienu procentu, na o nuo šių metų pradžios jų vertė ūgtelėjo beveik ketvirtadaliu. Fiat akcijos šiandien pinga, tačiau nuo šių metų pradžios jų vertė jau spėjo šoktelėti net 56,7 procentais.

Prancūzijos automobilių gamintojos Peugeot akcijos šiandien pinga 0,53 procentais, o nuo šių metų pradžios jų vertė ūgtelėjo net 43,9 procentais. Renault akcijos tuo tarpu pinga apie vieną procentą, na o nuo šių metų pradžios jų vertė padidėjo beveik keturiasdešimt procentų. Volkswagen akcijos šiandien Frankfurto biržoje nežymiai pinga, na o nuo šių metų pradžios jų vertė yra sumažėjusi vienu procentu.

Kalbant apie automobilių gamintojus iš Amerikos, tai nuo šių metų pradžios General Motors Co. akcijos pabrango daugiau nei dvidešimt šešiais procentais, na o Ford Motor Co. - beveik trečdaliu.