Deutsche Bank sumažino aukso ir sidabro kainų prognozes

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2013-06-26 12:30 Komentarai: (0)
Didžiausio Vokietijos ir vieno iš didžiausių Europos bankų Deutsche Bank analitikai nusprendė sumažinti savo anksčiau skelbtas dviejų vertingų metalų, t.y. aukso ir sidabro kainų prognozes.

Minimo banko atstovai sumažino aukso ir sidabro kainų prognozes dėl lėtesnio nei laukta Kinijos ekonomikos, kuri šiuo metu yra antra pagal dydį pasaulyje, augimo.

Šių metų trečiam ketvirčiui aukso kainos prognozė buvo sumažinta vienu procentu iki 1350 dolerių už unciją. Deutsche Bank analitikai mano, kad šių metų pabaigoje rinkoje už Trojos unciją aukso bus mokama po 1431 dolerį, t.y. 6,7 procentais mažiau nei buvusi ankstesnė prognozė.

Tuo tarpu 2014 metų pabaigai aukso kainos prognozė buvo sumažinta 10,8 procentais iki 1338 dolerių už Trojos unciją.

Kaip minėta, Deutsche Bank banko analitikai taip pat sumažino ir kito vertingojo metalo, t.y. sidabro kainų prognozes. Šių metų trečiajam ketvirčiui sidabro kainos prognozė buvo sumažinta net 17,3 procentais iki 21,4 dolerių už unciją, na o šių metų pabaigoje, anot minimo banko analitikų, už unciją aukso bus mokama po 24,1 dolerį, t.y. ši kainos prognozė buvo sumažinta 9,9 procentais.

Šiuo metu rinkoje už Trojos unciją aukso jau yra mokama tik po 1232.65 dolerius, arba 3.43 procentais mažiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Tuo tarpu už unciją sidabro šiuo metu yra mokama po 18.572 dolerius, arba net virš penkių procentų mažiau nei vakarykštės prekybos sesijos metu.

Nuo šių metų pradžios auksas jau atpigo 26.5 procentais, na o sidabras - net 38.9 procentais. Tuo tarpu per pastaruosius vienerius metus šių metalų kainos nusmuko atitinkamai 21.6 ir 31.4 procentais.
 
Dar nėra komentarų