Verslo ir rinkų naujienos » „Sampo Life Lietuva“ pasiūlė galimybę investuoti į Vietnamo, Filipinų, Egipto, Meksikos ir kitas augančias rinkas


Autorius: SAMPO bankas, Parašyta: 2007-11-23 10:59.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=1596


„Sampo Life Lietuva“ pasiūlė naują investicinį instrumentą „BRIC & NEXT 11“, nukreipiantį investuotojų lėšas į ateities rinkas, į kurias šiuo metu praktiškai nėra galimybių investuoti tiesiogiai. Šis sprendimas nuo esančių rinkoje skiriasi tuo, kad suteikia investuotojams unikalią galimybę uždirbti didžiulį ekonomikos augimo potencialą turinčiose šalyse bei tuo pačiu suteikia garantiją investuotam kapitalui.

Pasirinkę „BRIC & NEXT 11“ produktą, investuotojai 3 metams nukreipia lėšas į dviejų grupių šalių rinkas: į aštuonias iš vienuolikos naujų perspektyvių ekonomikų šalių, vadinamų NEXT 11 (Vietnamą, Pakistaną, Filipinus, Indoneziją, Egiptą, Pietų Korėją, Meksiką ir Turkiją) bei į didelį ūkio plėtros potencialą turinčias Braziliją, Rusiją, Indiją ir Kiniją, vadinamas BRIC regionu.

„Siūlome investuoti į tokių šalių akcijų rinkas, kur yra labai menkos galimybės investuoti tiesiogiai. Iš vienos pusės, rizika šiose rinkose nemaža, todėl investuotojams suteikiame net 70 proc. kapitalo garantiją. Tačiau ir galimybė uždirbti čia yra didžiulė, o fiksuotas 3 metų investavimo laikotarpis yra pakankamas gauti naudos iš augančių tendencijų net ir esant akcijų rinkų svyravimui“, – sakė „Sampo Life Lietuva“ vadovas Rytis Ambrazevičius.

„BRIC & NEXT 11“ instrumentas yra subalansuota besiplečiančių rinkų kombinacija: 50 proc. kapitalo investuojama į savo sėkmę jau įtvirtinusias BRIC šalių rinkas, 50 proc. – į vadinamąsias „ateities“ ekonomikas. Minimali investicijos į „BRIC & NEXT 11“ suma – 10 tūkst. litų.

„Rinkai vis labiau prarandant stabilumą, mes ieškojome ir suformavome investicinį sprendimą, kuris suteikia galimybę klientams kuo daugiau uždirbti, tačiau kartu apsaugo juos nuo galimų praradimų, jei rinkose prasidėtų recesija. Lietuvos gyventojai jau pakankamai išprusę, kad ryžtųsi aktyvioms investicijoms“, – sakė R. Ambrazevičius.

„BRIC & NEXT 11“ produkto sėkmę pranašauja sėkmingai augančios ir dar nepakankamai įvertintos akcijų rinkos. Šių šalių ekonomikoms būdingas didelis gyventojų skaičius (pagrindas vartojimo augimui), sparti ekonomikos plėtras ir ateities augimo potencialas, augančios eksporto apimtys, vidutinė ir mažėjanti infliacija. „BRIC & NEXT 11“ šalyse gyvena net 55 proc. pasaulio gyventojų, bet kol kas čia sukuriama tik 18 proc. pasaulio BVP. Palyginimui: JAV ir ES su 11 proc. gyventojų sukuria beveik 60 proc. globalios ekonomikos BVP.

Gyvybės draudimo įmonė „Sampo Life Lietuva“, nuo šių metų pradžios veikianti kaip Europos bendrovės Lietuvos filialas, šiemet per 10 mėnesių pasirašė 67,5 mln. litų gyvybės draudimo įmokų ir pagal šį rodiklį užimą trečią vietą gyvybės draudimo rinkoje.