Verslo ir rinkų naujienos » A.Merkel perspėja, laukia sudėtingi ir skausmingi metai


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2012-12-14 17:11.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=15551


Vokietijos Kanclerė Angela Merkel šiandien atmetė teiginius, kad blogiausia euro zonoje jau praeityje, teigdama ir tuo pačiu perspėdama, jog šios zonos laukia skausmingų reformų, lėto augimo bei aukštos bedarbystės metai.

Kalbėdama su spaudos atstovais po dvi dienas Briuselyje trukusio Europos sąjungos šalių viršūnių susitikimo, ji pasidžiaugė, kad buvo pasiektas susitarimas dėl bendros bankų priežiūros, bei kad Graikijai buvo skirta eilinė finansinė paskola, tačiau tuo pačiu ji gan atsargiai kalbėjo apie prognozuojamus geresnius laikus ateityje.

„Viena iš priežasčių, kodėl aš esu atsargi su savo prognozėmis, tai prisitaikymo procesas, pokyčiai, kuriuos mes išgyvename, yra labai sudėtingi ir skausmingi” - tikino Angela Merkel.

Vokietijos Kanclerė pabrėžė, kad per artimiausius keletą metų euro zonos blokas nematys darbo rinkos ir struktūrinių reformų vaisių, na o 2013 metais laukia kiti, nauji iššūkiai.

„Kitais metais, kaip jau sakė Europos Centrinio banko prezidentas, mes turėsime labai žemus augimo rodiklius, kai kuriuose šalyse augimas bus neigiamas, ir mes galime tikėtis, jog ir toliau išliks labai aukštas nedarbo lygis” - teigė ji.

„Kita vertus, mes jau daug pasiekėme. Tačiau tai pat prieš mus sunkūs laikai, t.y. tai, kas negali būti išspręsta vienu dideliu žingsniu. Buvo daug kalbama apie vieną žingsnį, ar tai būtų dalinis skolų nurašymas, euro obligacijos, ar kokios kitos priemonės, kurios padės viską išspręsti. Tačiau tai ne tas atvejis” - reziumavo Vokietijos Kanclerė Angela Merkel.