Verslo ir rinkų naujienos » A.Merkel turi pasiūlymą, kaip išgelbėti Graikiją


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2012-11-21 15:28.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=15381


Trečiadienį už uždarų durų įvykusio susitikimo metu Vokietijos Kanclerė Angela Merkel pareiškė, kad mažesnės palūkanų normos ir Europos finansinio stabilumo fondo išplėtimas, galėtų užlopyti Graikijos finansinę skylę, skelbia naujienų agentūra Reuters.

Ji tokį pasiūlymą pateikė po to, kai euro zonos finansų ministrams bei Europos Centrinio banko ir Tarptautinio Valiutos fondo atstovams antrą savaitę iš eilės nepavyko susitarti dėl tolesnės pagalbos skyrimo Graikijai.

Priminsime, kad kitas jų susitikimas, kurio metu ir vėl bus sprendžiamas Graikijos klausimas, yra numatytas jau artimiausią pirmadienį.

Angela Merkel pasiūlė, jog Europos finansinio stabilumo fondo garantijos galėtų būti padidintos 10 mlrd. eurų suma, bei tuo pačiu užtikrino, jog Vokietija tai pat prie to prisidėtų.

Vokietijos Kanclerė be to pridėjo, jog įvairios euro zonos šalys įvairiais būdais galėtų suteikti pagalbą Graikijai.

Kalbėdama apie pirmadienį įvyksiantį dar vieną susitikimą, kuriame bus vėl sprendžiamas Graikijos klausimas, ji teigė, jog mato galimybė, kad jo metu bus pasiektas susitarimas dėl finansinės pagalbos išmokos skyrimo šiai šaliai, tačiau tuo pačiu ji atmetė idėją, jog drąsūs ir dideli veiksmai galėtų išspręsti Europos krizę per naktį.