Japonijoje palūkanos vėl nepadidintos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2007-10-31 11:07 Komentarai: (0)
Centrinis Japonijos bankas trečiadienį vykusiame susitikime dėl neaiškumo pasaulio finansinėse rinkose bei ekonomikos perspektyvų, vėl nepadidino palūkanų normos ir paliko ją galioti 0,5 procento.

Bankas taip pat 0,3 proc. punkto sumažino šių metų ekonomikos augimo perspektyvas nuo 2,1 proc. iki 1,8 procento. Tačiau centrinis Japonijos bankas paliko galioti tokias pačias 2,1 proc. ekonomikos augimo prognozes kitiems metams.

Tokio centrinio banko sprendimo tikėjosi rinkos analitikai po to, kai bankas paskelbė apie JAV ekonomikos nuosmukio grėsmę. Paskutinį kartą palūkanų norma Japonijoje buvo didinamos vasario mėnesį.

Centrinio Japonijos banko pranešime spaudai teigiama, kad nepaisant JAV finansinės krizės, šalies eksportą pakankamai stimuliavo kitos, besivystančios, valstybės. Japonijos finansinis sektorius nedaug nukentėjo nuo JAV rizikingųjų būsto paskolų sektoriaus ir tikimasi, kad greitu metu kompanijos pradės skelbti gerus veiklos rezultatus.

Centrinio Japonijos banko sprendimas nedidinti palūkanų normos siejamas su galima defliacija, kadangi palūkanų padidinimas gali dar labiau suvaržyti vartotojų išlaidavimą. Vartotojų kainų indeksas Japonijoje rugsėjo mėnesį nukrito 0,1 proc. palyginus su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu. Ir tai buvo jau aštuntasis mėnuo iš eilės kuomet infliacija Japonijoje mažėja.
 
Dar nėra komentarų