Verslo ir rinkų naujienos » A.Merkel ir N.Sarkozy pasisako už bankų kapitalų padidinimą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2011-10-10 01:33.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=12641


Vokietijos Kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy, siekiant apsaugoti Europos bankus nuo euro zonoje kilusios krizės padarinių, pasisako už jų kapitalų padidinimą. Be to, jie tai nori padaryti pagal bendrus kriterijus.

„Mes pasiruošę padaryti tai, kas būtina, siekiant užtikrinti, kad būtų rekapitalizuoti bankai“ – spaudos konferencijos metu pareiškė Vokietijos Kanclerė Angela Merkel.

„Vokietija ir Prancūzija nori, kad būtų taikomi tie patys kriterijai, kuriuos pripažintų visos susijusius pusės. Mes prašysime visų susijusių institucijų, kad jos patikrintų, ar tai ką mes darome yra tvaru. Šiandien mes nesigilinsime į detales, vėliau mes pristatysime visą paketą“ – pridėjo ji.

Tuo tarpu Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy teigė, kad iki spalio pabaigos abi šalys, t.y. Vokietija ir Prancūzija, nori pateikti ilgalaikius ir globalius pasiūlymus, kaip išspręsti dabartines Europos problemas.

Abiejų šalių atstovai taip pat pabrėžė, kad jie stengsis užtikrinti, kad Graikija, kuriai yra iškilusi bankroto grėsmė, ir toliau pasiliktų euro zonoje.