Verslo ir rinkų naujienos » „Lietuvos energijos“ vadovas kursto aistras


Autorius: JT Naujienos, Parašyta: 2007-10-24 10:30.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=1233


Planai statyti naują atominę elektrinę kaitina investuotojų kraują. Lengvo pelno pagundai neatsispyrė ir vienos iš amžiaus projekto įmonių vadovų – Rymantas Juozaitis, rašo dienraštis „Klaipėda“.

Antradienį per biržą buvo paskelbta, kad spalio 18 dieną „Lietuvos energijos“ vadovas R.Juozaitis už 500 tūkst. litų įsigijo savo vadovaujamos įmonės akcijų. R.Juozaitis pirko 89,4 tūkst. vienetų „Lietuvos energijos“ akcijų, už vieną mokėdamas 6 litus. Bendra sandorio vertė – 536,1 tūkst. litų. Vakar prekybos sesijos pabaigoje „Lietuvos energijos“ akcijos buvo pardavinėjamos po 6,44 lito už vienetą.

„Vakar prekybą Vilniaus vertybinių popierių biržoje kaitino dėmesys energetikos bendrovių akcijoms. Tai lėmė dvi naujienos. Viena iš jų, kad įmonės vadovas įsigijo akcijų už pusę milijono litų. Svarbiausia buvo tai, kad akcijos įsigytos už rinkos kainą – 6 litus už akciją, – sandorį komentavo Marius Dubnikovas, finansų maklerio įmonės „Jūsų tarpininkas“ finansų makleris. – Visame pasaulyje biržose kotiruojamų bendrovių vadovų sandoriai vertinami kaip rekomendacinio pobūdžio, nes jie prieina prie visos informacijos. Jei įmonės vadovas perka akcijas rinkos kaina, tai reiškia, kad jis tikisi tolesnio kainos augimo. Šį žingsnį galima traktuoti vienareikšmiai, nes pusės milijono niekas šiaip sau nemerkia.“

„Lietuvos energijos“ akcijų kaina nuo kovo 23 dieną, kai Lietuvos žiniasklaidoje buvo paskelbta apie ketinimus suformuoti nacionalinį investuotoją pabrango daugiau nei 88 procentus. Kitų būsimo investuotojo „komponentų“ – VST ir „Rytų skirstomųjų tinklų“ akcijos taip pat solidžiai žengė aukštyn.

Lietuvos politikai ir minėtų energetikos įmonių vadovai sėkmingai darbuojasi ir kuria puikų pagrindą tolesniam VST, RST ir „Lietuvos energijos“ akcijų brangimui.

„Antra naujiena, kaitinusi investuotojų aistras, yra ta, kad jau žinomas preliminarus naujos atominės elektrinės projekte dalyvausiančių įmonių akcijų vertinimas. Manome, kad jis bus paskelbtas kitos savaitės pradžioje. Rinkos dalyviai tikisi, kad akcijos bus įvertintos daugiau nei dabartinė rinkos vertė. Kai bus paskelbtas vertinimas, galime laukti aktyvesnės prekybos biržoje. Dalis investuotojų sieks parduoti turimas akcijas, kiti lauks oficialaus pasiūlymo, kurio tikimasi sausį“, – svarstė M.Dubnikovas.

Pasak jo, visų trijų projekte dalyvaujančių įmonių akcijų kaina keisis priklausomai nuo vertinimo. Jei jame bus nurodyta aukštesnė nei rinkos kaina – biržoje akcijų kaina kils, jei mažesnė – akcijų kaina kris. Sausį laukiamo oficialaus akcijų supirkimo kaina bus pateikta atsižvelgiant į oficialų vertinimą.