Verslo ir rinkų naujienos » JAV akcijų rinkoje dominavo technologijų kompanijos


Autorius: JT Naujienos, Parašyta: 2007-10-24 09:28.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=1229


JAV akcijų rinka antradienį toliau kilo į viršų, o didžiausią investuotojų susidomėjimą kėlė informacinių technologijų kompanijų akcijos. Pasak analitikų, būtent aukštųjų technologijų sektorius šiuo metu ir tempia visą rinką į viršų, o tokie sektoriai kaip finansinis dar neatskleidė visų blogiausiųjų savo naujienų.

Paskelbus naujienas, kad mobiliųjų telefonų gamintoja „RIM“ pradės tiekti savo telefonus „Blackberry“ į Kiniją, bei kompiuterių gamintojos „Apple“ trečiojo ketvirčio rezultatus technologijų kompanijų indeksas „Nasdaq Composite“ paaugo 1,65 procento. „Apple“ akcijos vakar pabrango 6,77 proc. po to, kai kompanija pranešė, kad jos ketvirčio pelnas išaugo 67 procentais.

Didžiųjų JAV kompanijų „Dow Jones Industrial Average“ indeksas antradienį paaugo 0,81 proc., o platusis „Standart & Poor 500“ indeksas fiksavo 0,88 proc. prieaugį.

Didžiausias pasaulio mažmeninės prekybos tinklas „Wal-Mart Stores“ antradienį pranešė apie planus šiemetines investicijas padidinti iki 15,4 mlrd. dolerių. Tačiau tai mažesnės investicijos nei buvo prognozuota metų pradžioje, dėl to kompanijos akcijos atpigo 2,92 procento.