Verslo ir rinkų naujienos » "Hansabankas" rengia "Investavimo savaites" visoje Lietuvoje


Autorius: Hansabankas, Parašyta: 2007-10-19 13:02.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=1193


Spalio-lapkričio mėnesiais 30-yje Lietuvos miestų "Hansabankas" rengia šviečiamuosius renginius apie investavimą - "Investavimo savaites". Jų metu banko klientams yra pristatomos šiuolaikinės investavimo galimybės, organizuojami seminarai asmeninių finansų valdymo temomis, o susidomėjusiems teikiami individualūs patarimai.

"Investavimas pastaraisiais metais sparčiai populiarėja. Iš vienos pusės tai lemia gilėjančios žmonių žinios bei vis didesnis investavimo produktų pasirinkimas. Iš kitos pusės, auganti infliacija tirpdo žmonių santaupas, o tokioje situacijoje investavimas yra vienintelis būdas apsaugoti lėšas nuo nuvertėjimo", – sakė "Hansabanko" investicijų valdymo tarnybos vadovė Eglutė Bivainienė.

"Hansabanko" specialistai pastebi, kad nauji, saugūs, tačiau tuo pat metu nemažos grąžos leidžiantys tikėtis produktai investuoti paskatino ir vyresnio amžiaus žmones.

"Vis daugiau lėšų iš terminuotų indėlių ar einamųjų sąskaitų yra nukreipiama, pavyzdžiui, į investicinius indėlius. Per metus į juos žmonės pasidėjo daugiau nei 600 mln. litų. Šiais moderniais indėliais labiausiai domisi 45 metų amžiaus ir vyresni klientai, kuriems dažniausiai tai yra pirmas žingsnis investuojant lėšas", – teigė E.Bivainienė.

Tuo tarpu jaunesni žmonės dažniau renkasi rizikingesnius, bet potencialiai pelningesnius produktus – į akcijas investuojančius fondus bei fondų fondus.

"Kiekvieno žmogaus lūkesčiai, kai kalbame apie investavimą, yra labai skirtingi, todėl svarbiausia banko specialistų užduotis yra tinkamai parinkti produktą bei supažindinti klientus ne tik su jų istorinėmis grąžomis, bet ir galimomis rizikomis. Tad svarbiausias "Investavimo savaičių" tikslas yra suteikti žmonėms visą juos dominančią informaciją investavimo klausimais", – sakė "Hansabanko" investicijų valdymo tarnybos vadovė E.Bivainienė.

Tikimasi, kad investavimo savaitės įvairiuose Lietuvos miestuose sulauks didelio klientų susidomėjimo. "Hansabanko" atstovų teigimu, pastaruoju metu sulaukiama vis daugiau klientų klausimų apie investavimą tiek banko padaliniuose, tiek konsultaciniu telefonu 1884. Todėl "Investavimo savaitės" turėtų patenkinti gyventojų poreikį sužinoti daugiau apie investavimą.

"Hansabanke" šiais metais suformuota didžiausia Lietuvoje investavimo vadybininkų grandis – daugiau nei 100 banko specialistų padeda klientams pasirinkti jiems priimtiniausią investicinę paslaugą, supažindina su įvairių paslaugų privalumais ir padeda įvertinti rizikas.

"Hansabankas" pirmauja daugelyje taupymo ir investavimo sričių Lietuvoje – banko grupė valdo didžiausią gyvybės draudimo, pensijų fondų ir terminuotų indėlių rinkų dalį. Rugsėjo pabaigoje "Hansabanko" investuojamų privačių lėšų suma siekė 1,7 mlrd. litų.

"Hansabankas" priklauso vienai iš pirmaujančių finansinių grupių Baltijos ir Šiaurės šalių regione – "Swedbank". Ši grupė turi apie 9 mln. privačių ir apie 500 tūkst. verslo klientų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Ukrainoje ir Švedijoje. Grupė turi apie 480 padalinių Švedijoje ir 300 padalinių Baltijos šalyse. "Swedbank" grupėje dirba apie 21 tūkst. darbuotojų, iš jų Lietuvoje – virš 3 tūkstančių. "Hansabankui" Lietuvoje priklauso "Hansa lizingas", "Hansa gyvybės draudimas", "Hansa investicijų valdymas", "Baltijos autolizingas" ir "Hansa valda".