Verslo ir rinkų naujienos » B.Gross – infliacija daro Amerikos obligacijas nepatrauklias


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2011-05-19 16:00.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=11827


Amerikos laukia lėto ekonomikos augimo, sumaišyto su aukšta infliacija, laikotarpis, ir tai yra prastas bei bjaurus kokteilis Amerikos obligacijoms, pareiškė investicinės kompanijos Pimco, kuri valdo didžiausią pasaulyje obligacijų fondą, vienas iš vadovų ir fondų valdytojų Bill Gross.

„Skolos sulėtins ekonomikos augimą“ – pažymi jis.

„Mes ko gero turėsime lėtai augančios ekonomikos ir didėsiančios infliacijos laikotarpį, ir tai nėra palanku finansų rinkoms“ – pabrėžė Bill Gross.

Investicinės kompanijos Pimco, kuri valdo didžiausią pasaulyje obligacijų fondą, vienas iš vadovų ir fondų valdytojų pataria investuotojams atkreipti dėmesį į tokias šalis kaip Kanadą, Braziliją ar Vokietiją bei kitas šalis, kurios turi nesugadintus savo balansus, ir jų skolos vertybiniai popieriai yra patrauklesni už Amerikos.

Bill Gross šiuo metu investuotojams siūlo vengti Amerikos valstybinių skolos vertybinių popierių.

„Tai nereiškia, kad Amerika eina blogu keliu arba turi per daug skolų ir tai negali būti pataisoma. Situacija yra tokia, kad siūlomos palūkanos yra per mažos, ir geriau ieškoti tų skolos vertybinių popierių, kurių pelningumas yra aukštesnis“ – reziumavo investicinės kompanijos Pimco, kuri valdo didžiausią pasaulyje obligacijų fondą, vienas iš vadovų ir fondų valdytojų Bill Gross.