Verslo ir rinkų naujienos » A.Merkel paragino gelbėti eurą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2011-03-24 13:21.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=11483


Prieš Europos sąjungos šalių vadovų susitikimą, Vokietijos Kanclerė Angela Merkel kalbėdama šalies parlamente, paragino savo vyriausybės kritikus ir opozicijos atstovus bendrai įsipareigoti ir įsitraukti į bendros Europos valiutos euro gelbėjimą.

„Euro nauda Vokietijai yra žymiai didesnė nei kitoms Europos sąjungos šalims“ – kalbėdama Bundestage teigė Vokietijos Kanclerė, kuri taip pat pridėjo, jog bendra valiuta užtikrina ekonomikos augimą ir stabilias kainas, be to be bendros valiutos, kilusi finansų krizė būtų daug skaudesnė.

Kai kurios naujienų agentūros nepateikdamos šaltinių rašo, kad per Europos sąjungos šalių viršūnių susitikimą Briuselyje, Vokietijos atstovai sieks dar daugiau naujų pakeitimų, susijusių su paktu dėl euro.

Minėtą paktą kovo pradžioje per susitikimą Briuselyje jau patvirtino septyniolikos euro zonos šalių atstovai. Yra numatyta sukurti nuolatinį mechanizmą, t.y. Europos Stabilizacijos Mechanizmą, kuris būti skirtas pagelbėti euro zonos šalims, kai joms reikėtų pagalbos, tačiau norint įgyvendinti šį mechanizmą, reikia atlikti pokyčius Lisabonos sutartyje.

Pataisyta sutartis turėtų įsigalioti 2013 metų sausio pirmą dieną, na o naujasis mechanizmas turėtų pradėti veikti jau 2013 metų viduryje.