Autorius | Žinutė |
2014-12-03 11:44 #422853 | |
agata,nepainiok krymo su vidurine azija.nzn kas kryme auga,galbut arbuzai.o vidurinej azijoj auga ir churma-persimonai,ir dynios-melionai,ir persikai,ir abrikosai.beje,elementarios uzbekiskos ryziu sluotos daug kokybiskesnes uz kinietiskas.tik kur ju gauti siandien lietuvoje?
|
|
2014-12-03 11:53 #422854 | |
Aš tikrai nelįsiu dėl to gūglinti, bet pati esu kažkada gulėjusi lovoje, skaičiusi knygą ir tuo pat metu šveitusi churma ir vynuoges, tuo pat metu per langą iki žemės matydama jūrą. Vietovė buvo kažkokia kaimelyje, nebuvo kas daugiau veikti. Kokioje tiksliai vietoje buvau, nebepamenu. O vietiniame turgelyje pusvelčiui buvo tokių vaisių. Gal todėl ir pigu, kad tai buvo kaimelis.
Pinigai buvo stipendijos, tikrai nebūčiau švaisčiusi ėdesiui, jei būtų brangu. Rūbai man tada labiau rūpėjo Kad tie persimonai yra tas pats, neiškart ir supratau. |
|
2014-12-03 12:14 #422862 | |
Šiaip juk net Lietuvoje abrikosai užauga. Esu mačiusi kaime pas vieną paprastą bobutę. Bet tokį derlingą medį tesu mačiusi tik kartą gyvenime.
O vynuogės juk užauga kuo puikiausiai. |
|
2014-12-03 12:27 #422865 | |
Turguje parduodavo ir kitą persimonų rūšį - "koroliok", kurie saldesni, skanesni:
"Одной из разновидностей хурмы является королек. Плоды этого сорта чрезвычайно вкусные, сочные и полезные." |
|
2014-12-03 12:33 #422866 | |
Agata [2014-12-03 12:14]: Šiaip juk net Lietuvoje abrikosai užauga. Esu mačiusi kaime pas vieną paprastą bobutę. Bet tokį derlingą medį tesu mačiusi tik kartą gyvenime. O vynuogės juk užauga kuo puikiausiai. Auginu abrikosą "severnyj triumf", ateinančią vasarą tikiuosi pirmo derliaus. Vynuoges mes auginame gal jau 30 metų, tik kad saldumo trūksta daugeliui pas mus geriau augančių veislių. Viena iš mūsų auginamų veislė mėlynom uogom be jokių rūpesčių kasmet duoda gerą derlių, bet man uogos per rūgščios, mažai kas jas valgo, tai dalį panaudoja vyno gamybai, o dalis lieka paukščiams. Kita veislė smulkesnėm žalsvai gelsvom uogom gana skani, irgi pati auga be rūpesčių, tas uogas daugmąž suvalgom. Dar turim trečią veislę - normalaus dydžio skaniom mėlynom uogom, ji auga ant pietinės namo sienos, šaltesnėm žiemom ji apšąla, o normaliom vasarom po ja laikosi žvirblių (ir vapsvų) būrys, kuris sulesa didelę dalį benokstančių uogų. |
|
2014-12-03 12:36 #422867 | |
sliux [2014-12-02 21:19]: t.y. svoris išliko 94,5 kg. Mano svoris šiandien 94.6 kg, reiks tave apklenkti iki Naujųjų, kol tu dar nesusiėmei. |
|
2014-12-03 12:54 #422872 | |
Bet aš nesu kažkokia labai didelė persimonų mėgėja. Tik dabar kažkodėl jų labai noriu.
Smulkmenos mus kartais labai pradžiugina, o kartais nuliūdina. Todėl vakar man buvo liūdna... O šiandien tą persimoninį liūdesį jau pamiršau |
|
2014-12-03 13:03 #422873 | |
Agata [2014-12-03 12:54]: Todėl vakar man buvo liūdna... O šiandien tą persimoninį liūdesį jau pamiršau Tikėtina, kad persimonai buvo ne priežastimi, o pretekstu. |
|
2014-12-03 13:06 #422875 | |
Kažkas protingas pasakė, jog kiekvienam žmogui naudingiausi vaisiai/daržovės auga tam pačiam regione, kur jis ir gyvena. Tad mažiau churmos, o daugiau stravberių ir rabarbarų racione
|
|
2014-12-03 13:13 #422877 | |
maxa [2014-12-03 13:06]: Rabarbarai nežmoniškai rūgštūs, bet pilnai sutinku, kad naudingiausios vietinės daržovės (kopūstai, burokėliai, morkos, bulvės) ir vaisiai.
Tad mažiau churmos, o daugiau stravberių ir rabarbarų racione |
|
2014-12-03 13:26 #422879 | |
O man patinka Visad nuvažiavus pas bobulę paraviu šito gėrio. Vietoj cigaretės kramtai ir tiek + kompotas!
|
|
2014-12-03 13:42 #422881 1 | |
Rabarbarai nežmoniškai rūgštūs, bet pilnai sutinku, kad naudingiausios vietinės daržovės (kopūstai, burokėliai, morkos, bulvės) ir vaisiai. Bulvių nereikėtų per daug reklamuoti ir taip daugeliui tai pagrindinė daržovė. Be reikalo pamirštami kiti vertingi šakniavaisiai: ropės, pastarnokai, topinambai. Bulvės gerai užtikrindavo pasisotinimą, kai trūkdavo kitokio maisto. O dabar kalorijų trūkumas nėra problema, tai nėra ir reikalo piktnaudžiauti krakmolingom daržovėm. |
|
2014-12-03 13:52 #422882 | |
Agata [2014-12-03 12:14]: Šiaip juk net Lietuvoje abrikosai užauga. Užauga ne tik abrikosai yra ir persikų ir graikiškų riešutų,tik dažnai šie medeliai neatlaiko mūsų žiemų. Jeigu tu ginčijiesi su idiotu, jis veikiausiai daro tą patį.
|
|
2014-12-03 14:02 #422883 | |
vk [2014-12-03 12:27]: Turguje parduodavo ir kitą persimonų rūšį - "koroliok", kurie ... Ten iš kur veža mums sirtus persimonus, ši veislė neauga. O tiems, kas pageidauja kitokių, nei prekybcentriuose persimonų turėtų paieškoti tose ekologinėse karutuvėlėse. Ir ne dėl ekologiškumo, o su viltimi, kad jų asortimentas kažkiek skiriasi nuo prekybcentriško. 1. Godumą gydyk target`u, kvailumą - stop loss`u!
2. Konservai - tai toks blogas maisto pakaitalas. 3. Darbas durnių myli - WORK SMARTER, NOT HARDER! 4. Pem` štukų vagnorkių! 5. Mudu su Izabele... 6. Laukinis kapitalizmas nustekeno žmogiškąjį kapitalą. 7. Prie Niksono |
|
2014-12-03 14:07 #422884 | |
xanax [2014-12-03 11:44]: agata,nepainiok krymo su vidurine azija.nzn kas kryme auga,galbut arbuzai.o vidurinej azijoj auga ir churma-persimonai,ir dynios-melionai,ir persikai,ir abrikosai.beje,elementarios uzbekiskos ryziu sluotos daug kokybiskesnes uz kinietiskas.tik kur ju gauti siandien lietuvoje? 1. Krymas - suntropikai, tad ten auga viskas, ką išvardinai. Plius migdolų riešutai, plius lauro lapeliai - pats mačiau. O arbūzai-melionai-persikai abrikosai puikiai auga ir dar šiauriau Ukrainoje - aplink Chersono sritį ir pan., - taipogi pats mačiau ir valgiau. 2. Uzbekiškų salotų reikia eiti į uzbekų restoraną. Tą, kur šefas yra uzbekas ir labai reklamuojasi. 1. Godumą gydyk target`u, kvailumą - stop loss`u!
2. Konservai - tai toks blogas maisto pakaitalas. 3. Darbas durnių myli - WORK SMARTER, NOT HARDER! 4. Pem` štukų vagnorkių! 5. Mudu su Izabele... 6. Laukinis kapitalizmas nustekeno žmogiškąjį kapitalą. 7. Prie Niksono |
|
2014-12-03 14:11 #422886 | |
Dėl ekologijos. Prisiminiau Vat pvz. absoliuti dauguma žuvies, kuri tūno ant prekystalių yra veisiama. Pamenu, turėjau "ekskursiją" po kelias lašišų ir upėtakių (lyg ir) veisyklas (viena iš jų A.Paulausko sūnaus, steiga berods už ES lėšas buvo). Tai pasirodo kombikormu auginamos žuvies mėsytė absoliučiai kita - ji net ne raudona Paskui maistinio dažiklio įkala ir tiek - tau net ir mėlyną padarys jei nori. Tai vat biški liūdna - būna nusiperki vieną, kitą, paskui galvoji kodėl skonis skirias... Ir kaip paskui atskirt?
|
|
2014-12-03 14:22 #422887 | |
maxa [2014-12-03 14:11]: absoliuti dauguma žuvies, kuri tūno ant prekystalių yra veisiama. ......... auginamos žuvies mėsytė absoliučiai kita - ji net ne raudona Nieko blogo aš nematau veisiamose žuvyse. Man pvz pati skaniausia žuvis yra būtent veisiamas upėtakis. Jis ne raudonas. Skanesnis už lašišą. O kuo šeriama - tai jau kitas klausimas. Nuo to, aišku, ir skonis, ir vertė priklauso. O dar svarbiau - šviežumas. Parduotuvėje ar kitur pagal žiaunas ir akis galima nustatyti. |
|
2014-12-03 14:54 #422894 | |
Nesakau, kad būtinai blogai. Tiesiog jeigu žuvis pilka - tai tokią ir pardavinėk. O ne kaip koks rusų ar kinų biznesmenas - nudažai ir stūmi kaip vos ne rečiausią jūros žuvį Praėjo pilstuko laikai, dabar ant maisto persimetė.
Upėtakį valgau tik keptą, su visais pričindalais |
|
2014-12-03 15:04 #422897 | |
maxa [2014-12-03 14:54]: Nesakau, kad būtinai blogai. Tiesiog jeigu žuvis pilka - tai tokią ir pardavinėk. Kažką maišai. Tik džiaugtis reiktų jeigu pvz lašiša pilkos spalvos, tai reikštų, kad ji natūrali. Bet tokios pardei negausi. Belieka draugai, kurie žvejoja Norvegijoj Nepykite, bet durnius komentarus ignoruoju ir neatsakau
|
|
2014-12-03 15:13 #422899 | |
Belieka draugai, kurie žvejoja Norvegijoj Retai gaunu 'iš pirmų rankų'. Nebūtinai lašišos. Bet užtat kiekvienas įvykis kaip šventė, kas gal net geriau Suomiška degtinė, norvegiška žuvis, ukrainietiški lašiniai, rusiška pirtis |