traders.lt - Forumas Tema: Programavimas https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&q=1191 Sun, 15 Dec 2019 10:54:37 +0200 FeedCreator 1.7.2-ppt (info@mypapit.net) https://www.traders.lt/skins/traders/img/logo_big.png traders.lt - Forumas https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&q=1191 212 41 Programavimas (C#) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576259#576259 Rezultatas yra ne viskas, kartais yra labai svarbu kiek laiko trunka rezultato pagaminimas apie ka ir uzsisuko diskusija. Tvaju mat. Mon, 10 Sep 2018 20:56:50 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576259#576259 Programavimas (Gerai) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576258#576258 Ok, ne kodas, rezultatas tvaju mat. Mon, 10 Sep 2018 20:55:39 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576258#576258 Programavimas (C#) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576254#576254 Po kompiliavimo JAVA kodas ir C++ kodas nera identiskas, tai du absoliuciai skirtingi dalykai. Jau rasiau apie managed koda, paguglint reiketu maziau blevyzgojus https://en.wikipedia.org/wiki/Managed_code Nors terminas naudojamas daugiau .NET, JAVA dirba tuo paciu principu - yra extra layeris tarp kompiliuoto kodo ir fizines mashinos - virtuali mashina Mon, 10 Sep 2018 20:51:56 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576254#576254 Programavimas (Gerai) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576252#576252 Suprogramavus tą patį algoritmą skirtingom kalbom, po sukompiliavimo kodas turėtų būti identiškas. Čia tas pats, kas labas rytas pasakyti lietuviškai arba latviškai, smegenyse rezultatas bus tas pats. Programuotojo reikalas iš ko namą statyti, iš smiltelių, plytų ar blokų. Kita vertus, skirtingi programuotojai tą patį algoritmą naudodami tą pačią kalbą suprogramuoti gali skirtingai. Žmogiškasis faktorius. Prisiminkim kiek buvo Windows'ų. Mon, 10 Sep 2018 20:44:52 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576252#576252 Programavimas (topl0305) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576241#576241 Nepamirškit, kad JAVA turi savo virtualią mašiną (VM) ant kurios sukasi kodas, tuo tarpu C kodas vykdomas tiesiogiai. Vis dėlto, veikimo greitis daug priklauso nuo naudojamų bibliotekų kokybės. Šiais laikas jei kokybiškai parašytas kodas, didelio skirtumo neturėtų būti. Kitas klausimas kiek resursų "valgys" viena ir kita programa. JAVA turėtų naudoti daugiau RAM'o vien dėl VM. ... Mon, 10 Sep 2018 18:26:21 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576241#576241 Programavimas (C#) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576239#576239 O is kur zinot ? Jeigu nera kazkokiu public pasiekiamu testu, reikia paciam darytis tokius testus ir matuot. Bet kokiu atveju reikia ismanyt minimaliai bent abi kalbas, kurias nori sulygint. C++ yra sudetingesne kalba, ir kvalifikacijos reikia daugiau. Klausimas isviso dar, kiek ten kodo realiai gaunas. Mon, 10 Sep 2018 18:00:11 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576239#576239 Programavimas (Astronautas) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576238#576238 Programuotojas sąžiningas, pripažįsta kad suprogramavus connection c ++ kalba sandoriai galėtų būti vykdomi sparčiau - bet čia jau labai svarbu programuotojo kvalifikacija. Kad vien tik c ++ savaime dar ne rodiklis. Kitas tai pačia primityviausia kalba suprogramuotų nieko neaiškinęs... Bet tai jeigu konkrečiau: kiek milisekundžių maždaug, ir nuo ko priklausomai, pailgėtų vykdymas per FIX API, jeigu pasirinkčiau Java, o ne c ++? Mon, 10 Sep 2018 17:41:05 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576238#576238 Programavimas (C#) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576062#576062 Jeigu labai svarbu performansas, tada managed kodo kalbu reiketu vengt. Tokiu atveju C/C++ Kalbant apie managed koda, JAVA anksciau nusileisdavo performansu .NET/C#. Kaip yra dabar, nezinau Sun, 09 Sep 2018 16:55:29 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576062#576062 Programavimas (Briedis3) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576057#576057 Java tinka, svarbu, kad teisingai suprogramuotų. O tu pagalvok, kas ir už kiek visa tai supportins, jeigu kartais programuotojas dings :) Nepigūs Java programuotojai. [quote][b]Astronautas[/b] [2018-09-09 15:19]: Programuotojas klausia manęs, ar tiks jeigu FIX API connection jis man suprogramuos Java kalba. Ar čia yra didelis skirtumas, kokią programavimo kalbą jis pasirinks? [/quote] Sun, 09 Sep 2018 15:51:28 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576057#576057 Programavimas (Astronautas) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576051#576051 Programuotojas klausia manęs, ar tiks jeigu FIX API connection jis man suprogramuos Java kalba. Ar čia yra didelis skirtumas, kokią programavimo kalbą jis pasirinks? Sun, 09 Sep 2018 14:19:45 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=576051#576051 Programavimas (youngcat) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=506154#506154 [quote][b]^la[/b] [2017-03-06 14:29]: Tiesiog reikia naudoti tiesioginius API kanalus, o ne MT/MQL metakalbą, kurį yra visiškai neefektyvi. [/quote] Kai pritruks MT/MQL efektyvumo ir kai tai bent kiek itakos P/L kreive, tai imsimes API kanalu. O dabar, is tavo atprintintu ticku, matau, kad ta P/L kreive labai itakotu toks dirbtinai sukeltas spread. Su tokiomis kotiruotemis tikrai, kad yra ka veikti. Mon, 06 Mar 2017 18:00:51 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=506154#506154 Programavimas (^la) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=506122#506122 [quote][b]Gerai[/b] [2017-03-06 16:33]: Čia tipo žvakės iš kelių tick'ų? [/quote] Panašiai. Pvz. gaunu 12 tick'ų per sekundę ir vietoj to, kad siųsčiau visus juos strategijos procesui, siunčių tik vieną: MAX(bid)/MIN(ask) arba MIN(bid)/MAX(ask). Nors tuo pačiu kitas procesas, kuris rašo tick'us į failą (kaupiu istorinę informaciją strategijų testavimui ir pan.) gauna pilną neagreguotą srautą. [code]14:44:24 EUR/USD 1.05989 1. ... Mon, 06 Mar 2017 16:57:59 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=506122#506122 Programavimas (Gerai) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=506115#506115 [quote][b]^la[/b] [2017-03-06 14:23]: Ką daryti su tick'ais jei procesorius užsiėmęs? Agreguoti ir taip mažinti apdorojamų tick'ų kiekį. Aš taip ir darau. [/quote] [quote][b]^la[/b] [2017-03-06 14:29]: Tiesiog reikia naudoti tiesioginius API kanalus, o ne MT/MQL metakalbą, kurį yra visiškai neefektyvi. [/quote] Čia tipo žvakės iš kelių tick'ų? Galima ir su mql. Kalba kaip kalba, po paskutinių patobulinimų nuo C++ nesiskiria, tik gal pati platforma viską lėtina. ... Mon, 06 Mar 2017 16:33:02 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=506115#506115 Programavimas (^la) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=506049#506049 [quote][b]youngcat[/b] [2017-03-04 17:25]: Jei labai idomu, kiek ticku praignoruoja konkretus PC, tai reiketu ne printinti visus tickus, nes neaisku kiek dar laiko sugaistama sitai funkcijai ir neaisku kiek tu ticku konkrecioje sekundeje ir turejo buti (gal 5, o gal ir 7), o ideti skaitikli i start() fukcija, kuris suskaiciuotu kiek per minute si funkcija buvo issaukta ir tuomet palyginti su Volume. ... Mon, 06 Mar 2017 14:30:06 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=506049#506049 Programavimas (^la) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=506047#506047 [quote][b]Petras Kurmelis[/b] [2017-03-04 16:09]: Atsiprašau, jei parašysiu diletantiškai, tačiau, ar ne geriau būtų "visam tam dalykui" išskirti porą fizinių procesoriaus branduolių (ir kokius 8 virtualius - na žinote, tuos visus HT:D) nu ir tegul plėšosi tie visi terminalai ir EA ant skirtinių resursų. Su geru i5-i7 procesoriumi tai neturėtų būti sunku.:yes [/quote] Priklauso nuo to, kokio sudėtingumo algoritmas naudojamas ir kokia kalba realizuotas. ... Mon, 06 Mar 2017 14:30:46 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=506047#506047 Programavimas (youngcat) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=505837#505837 [quote][b]C#[/b] [2017-03-04 21:27]: "rimtas brokeris, gauna kotiruotes is keliu provaideriu, tada prafiltuoja ir isrenka geriausias, kurias jis naudoja darbui su retailu. Jis ju per sekunde gal gauna ir 10 ar 20, bet issirenka pacias geriausias." Kaip suprast - pacias geriausias :) Tai gal shudiniausias, jei skirtos retailui :D [/quote] Suprast tiesiogiai. Jis darbui atsirenka pacias geriausias, o kiek prie ju po to prisideda ar neprisideda, tai jau jo reikalas. ... Sat, 04 Mar 2017 21:46:08 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=505837#505837 Programavimas (C#) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=505835#505835 "rimtas brokeris, gauna kotiruotes is keliu provaideriu, tada prafiltuoja ir isrenka geriausias, kurias jis naudoja darbui su retailu. Jis ju per sekunde gal gauna ir 10 ar 20, bet issirenka pacias geriausias." Kaip suprast - pacias geriausias :) Tai gal shudiniausias, jei skirtos retailui :D "kad jei truktu tu ticku ir truktu svarbiu ticku, tai jau gali atsirasti arbitrazo galimybes." Tai jos ir yra, bet per spreda nieko ten nepriarbitrazinsi. ... Sat, 04 Mar 2017 21:27:21 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=505835#505835 Programavimas (youngcat) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=505834#505834 [quote][b]C#[/b] [2017-03-04 20:32]: Nezinau kokiu metu ten printino ^la, ir nezinau ant kiek gali iskreipt rezultata vidutinis paskaiciavimas (todel kad Azija neaktyvi)... [/quote] As ziurejau ne vidutini su azija, o UK, UK-USA, USA sesiju metu. Azijos gali buti ir i minute keli tickai. [quote][b]C#[/b] [2017-03-04 20:32]: bet tokie skaiciai normalaus aktyvumo metu yra juokingi :) [/quote] Kad rimciau atrodytu galima tu ticku prikurti su pluginais. ... Sat, 04 Mar 2017 21:19:13 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=505834#505834 Programavimas (Gerai) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=505831#505831 [quote][b]Egis_1974[/b] [2017-03-04 20:38]: Specialiai vien šiam tikslui aš vis dar laikau 409 Build'o MT4 terminalą. Be abejo, tokiam testavimui, reikia pačiam turėti kokybišką Tick'inių kotiruočių istoriją... [/quote] Mt4 net nėra latency langelio, kaip pas mt5. Įsivedus brokerio pingą, dar šis tas arčiau realybės. Galima aišku programiškai bandyti viską imituoti. Sat, 04 Mar 2017 20:59:00 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=505831#505831 Programavimas (youngcat) https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=505830#505830 [quote][b]C#[/b] [2017-03-04 20:32]: "Grafike tickai ir neatsiranda" Einama M1 zvake jis greiciausiai piesia is tu savo ticku streamo, to pacio kuri patiekia i EA start(). Ant bet kokios zvakes matai realiu laiku kaip ji keicias, is cia ir "tickai ant grafiko". [/quote] Paskutine M1 zvake piesiama is ticku streamo, bet tickus ant grafiko as suprantu sitaip ir pas mt4 jie grafike neatsiranda. Sat, 04 Mar 2017 20:47:49 +0200 https://www.traders.lt/forums.php?m=posts&p=505830#505830