Tamagochi dienoraštis 2020

» Dienoraščiai » tamagochi
Autorius: tamagochi Atnaujintas: 2020-05-18 Komentarai: (1) Kartai: 14088
Šių metų pradžioje kilo mintis, kad po ilgos pertraukos reikėtų sugrįžti į aktyvų investavimą. Man tai daugiau hobis, negu pragyvenimo šaltinis, tad aktyvumas svyruoja ir šis dienoraštis kartais gali turėti daug įrašų, o kartais ištisi mėnesiai bus tyla.

Veiklos tikslas yra uždirbtų lėšų ilgalaikis investavimas su maža-vidutine rizika. Žinoma lengviau būtų viską patikėti tuo besiverčiam fondui, tačiau kaip minėjau tai yra hobis. Be to, tai galimybė išmokti daugiau apie finansus ir investavimą. O turėdamas geresnį žinių bagažą reikalui esant galėsiu išsirinkti ir geresnį fondą.

Pirmus tris šių metų mėnesius nelabai turėjau tam laiko, o po to nutiko koronos pandemija Kadangi tai esminis įvykis, pasidarė įdomu kaip tai pakeis pasaulio ekonomiką. Tad pasidariau pradinę analizę čia: http://www.tamagochi.lt/2020/04/korona-2020-finansu-apzvalga/

Iš to paaiškėjo, kad turėsime rimtą recesiją šiais metais ir rinkos neišvengiamai koreguosis. Vadinasi longus atidaryti kol kas dar anksti, tačiau galima pasipraktikuoti ką nors trumpesniam laikotarpiui. Tokiu būdu susidaryti įdomių pozicijų sąrašą, kurias galima bus pirkti kai tik išeisime iš meškų rinkos.

Taigi balandžio 7 atsidariau IB sąskaitą, pervedžiau ten nedidelę sumą ir pasiruošiau veikti. Visus savo sprendimus dokumentavau dienoraštyje, o neseniai kilo mintis, kad galiu juo pasidalinti ir viešai. Čia ketinu ne girtis ką pirkau / kiek uždirbau, tačiau daugiau dėmesio skirti sprendimo ir klaidų analizei, ir iš to pasimokyti.
 
1.   Parašė Jevgenija A   2020-09-05 13:20  

idomu paskaityt,tu senai sytam puslapi?