Atsakymas p. Vytautui Landsbergiui

» Dienoraščiai » artas71
Autorius: artas71 Atnaujintas: 2010-04-04 Komentarai: (1) Kartai: 8382
Laiško kopija pateikta NBA nariams, seimo nariams, Finansų ministerijos ir VMI prie finansų ministerijos pareigūnams.

Gerbiamas p. Vytautai Landsbergi

Jūs matyt mažai informuotas, ar visai neinformuotas, kad visų įstatymų pakeitimų kritika, aiškinant, kokią žalą priimti pakeitimai daro, buvo Jūsų partijos bei Vyriausybės vieningai atremta su šūkiu -"to reikią biudžetui, to reikia Lietuvai". Ir pagrindiniai gynėjai šių idiotiškų įstatymo pakeitimų buvo ponas Šemeta ir ponas Kubilius bei Jūsų partija. Neverskite savo klaidų ant Valstybines mokesčių inspekcijos (kuri jau tampa Lietuvos, verslo, VIENINTELIO biudžeto pildytojo, pagalbininku) -Jūs , kaip pirmieji valstybės finansų politiką formuojantys asmenys, PRIVALOTE prisiimti atsakomybę .
Mūsų Asociacija jau 2009 sausį, prieš sausio 16-os įvykius rašė:
http://www.tax.lt/wiki/doku.php?id=savaitele_nr._2009_2_2009.01.05-2009.01.11
KAS RUOŠĖ MOKESČIŲ REFORMĄ: UŽSIENIO SPEC. TARNYBOS AR VIETINIAI POLITINIAI "ŠACHIDAI"

Tokiems pamąstymams pagrindo suteikia tam tikros priimtų mokestinių įstatymų nuostatos, kurias galima įvardinti kaip valdžios diskreditavimą ir galimo didelio piliečių nepasitenkinimo priežastimi. Gal būt tam tikrų Seimo komiteto nariai ir Fin Mino klerkai, prisidėję prie įstatymų ruošimo, teikia pirmenybę kankinio gyvenimui (vadinamu šahada) ir aukština kankinio (šachido) kultą ir jiems patinka dabar į juos iš visų pusių lekiančios kritikos strėlės ir net kartais pilamas purvas bei maišymas su kita, nekvapnia substancija, už diletantiškai (ar piktybiškai suplanuotai) paruoštus įstatymus. O kol kas eiliniams apolitiniams mokesčių mokėtojams tenka beviltiškai skambinėti į VMI ir Sodros konsultavimo padalinius (arba tiesiog nutraukti veiklą, kol šis mokestinis chaosas aprims). Panagrinėkim kelis tokius piktybinius mokestinius atvejus:

1.Įprasta situacija: dirbantis pensininkas, atlyginimas yra minimalus (800 Lt.). Gauna ir pensiją ( tarkim 600 Lt. per mėn.). Pagal dabartinio GPMĮ nuostatas pensija patenka į Gyventojo Metinių Pajamų (GMP) skaičiavimo formulę (GPMĮ 20 str. 7 dalis).Mėnesio darbo užmokestis po reformos padidėja 17,70 Lt (arba per metus 212,40 Lt), tačiau, metų pabaigoje perskaičiavus Metinį NPD (MNPD), paaiškėja, kad jo buvo pritaikyta per daug ir gyventojas (dirbantis pensininkas) turi tuos pačius 212,40 Lt grąžinti . Šis atvejis yra vienas iš skandalingiausių - nepakeitus GPM įstatymo nuostatų seimas 2010 metų gegužės-birželio mėn. gali tikėtis panašių įvykių, kokie buvo 1991 sausio 10-11 dienomis (kai Gintarinė Ledi, Rusijos Kunigaikštienė Kazimiera, pabrangino dešrą) - seimas bus šturmuojamas ir užmėtomas “Molotovo” ( arba patobulintais “Šemetos” ir “Kubiliaus”) “kokteiliais”.
2. Kitas atvejis. Moteris, esanti motinystės atostogose gauna motinystės pašalpą. Tuo pačiu ji gauna ir alimentus. Pagal to pačio GPMĮ 20 str. 7 dalies nuostatas alimentai patenka į GMP ir jai irgi teks primokėti neva dėl per daug pritaikyto NPD metams pasibaigus iki gegužės 1 dienos pagal šiuos apgailėtinus įstatymus.

http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2010-04-02-vytautas-landsbergis-sausio-zenklai-kova/42902/comments/2#list
Jūsų citata: ....lyg pasaulyje būtų vien finansai. Bet suveikta sąmoningai. Išsiryškinant veikėjams, kurie taip dirba savo politiką po Vyriausybės pamatais, matoma reali savisaugos arba vindikacijos spraga vykdomojoje valdžioje. Vienas ar keli pareigūnai prie premjero turėtų stebėti ir vertinti poįstatyminių aktų galimą poveikį piliečiams, tai yra, politines pasekmes. Kad įstatymo leidėjas parašo lydraštyje „neigiamų pasekmių nenumatoma“, tai dar nieko nereiškia. Pastaroji Valstybinės mokesčių inspekcijos diversija, paleista be Finansų ministerijos ir Prezidentės žinios, o premjerui esant užsienyje, yra geriausias politinio kenkimo pavyzdys. Naujausioje Lietuvos istorijoje – ne pirmas. Vis dėlto kada nors turi rastis atsakomybė.


Jūsų pilamas purvas ant mokesčių inspekcijos yra niekinis- tai buvo politinis sprendimas, siekiant užtikrinti biudžeto pajamas bet kokiomis, net esesesininkų, metodais, naikinat viską kas gyvas savo kelyje, taikant išdegintos žemės (nustekento, apiplėšto Lietuvos ūkio) taktikos.

Geros Jums dienos ir prasmingo darbo vardan Lietuvos, vardan Lietuvos žmonių=Lietuvos mokesčių mokėtojų
--
NBA vadovas Arturas Tankevičius
 
1.   Parašė Vall2   2010-04-07 14:01  

Pritariu