Politinis kalinys NR 1

» Dienoraščiai » bomzasxxl
Autorius: bomzasxxl Atnaujintas: 2013-07-20 Komentarai: (0) Kartai: 12850
Kalas Drogas miršta, miršta sužeistas kovoje. Jo žmona Daneiris, savo brolio parduota kalui, supranta, kad be vyro ji niekas, tad ryžtasi beprotiškam žingsniui atgaivint vyrą, pasinaudodama išlaisvintos vergės magija. Vergė, perspėja, kad magija pavojinga, tačiau Daneiris nepaiso perspėjimo ir sumoka siaubingą kainą - Kalas lieka gyvas, bet tampa daržove. Ir niekas neseks paskui Kalą, kuris negali joti - tad netekusi vilties, ji uždusina savo vyrą pagalve, ir surengia iškilmingas laidotuves: liepa tarnams sukrauti laužą, ant jo užkelti vyro vyro kūną, o klastūnę vergę įmesti į ugnį, ir pati žengia į laužo liepsnas nešina savo brangenybe - drakono kiaušiniais.
Laužas dega visą naktį. Pavargę tarnai miega, jau brėkšta rytas, ir pirmieji prabudę ištikimieji, pamato Daneiris - ji klūpo, šviesiu plaukus taršo vėjas, o jei ant peties tupi maži drakonai, drakonai, kuriuos visi manė išnykus prie šimtus metų! Įvyko stebuklas! Daneiris tarsi feniksas atgimė iš pelenų ir jos maži darkoniukai cypauja ant peties tarsi vaikai. Tačiau drakonai dar maži, jie dar netapo galingomis, ugnį spajudančiomis ir skraidančiomis pabaisomis, prieš kurias dreba ištisos armijos. "Aš esu darkonų motina" - ištaria kalisė, bet reikia bėgti, palikti Dotrakių kraštą ir ieškoti sajunginkų laisvuosiuose vakarų miestuose - pirmasis jos kelyje Kvartas. Daneris ir ištikimieji prašosi priimami, tačiau miesto taryba nenori, jie bijo dotrakių ir Lanisterių keršo, tačiau turtingas Kvarto prekiautojas - Xaro Coan Daxos - nusprendžia įsileisti kalisę. Jis įžvelgia galimybę pasinaudoti Targarianų klano vardu, pasisiūlo ją vesti, sakydams: Tavo darkonai ir mano pinigai bus nenugalima sąjunga, prieš, kurią niekas neatsilaikyti, kartu mes valdysime Geležinį sostą.
Daneiris dvejoja - toks turtingas ir galingas sąjungininkas jei praverstų, tačiau jos ištikimasis pagalbininkas, pats slapta mylintis kalisę - perspėja, kad Xaro Coan Daxos, nebūtų toks turtingas, jei dalintų tai ką turi veltui, todėl Daneiris viską apsvarčiusi atstumia Kvarto prekeivį.
Xaro nėra iš tų žmonių kurie, atleidžia - jam reikia drakonų, nes supranta, kad pinigai dar ne viskas, tad atkeršija Daneiris, pavogdamas jos brangiuosius drakonus.
Tačiau Daneiris pasiseka, jos ištikiemieji tarnai suranda drakonus, ir Drakonų Motina, kuri taip pat nedvejoja ir neatleidžia - įsako Xaro Coan Daxos - užmūryti bokšte gyvą! Tarnai įvykdo drakonų motinas įsakymą.
Tokią istoriją sugalvojo JR Martinas, ir parodė kažkada Baltijos televizija, ir netgi buvo bandoma kurti spektaklį. Toje istorijoje viskas aišku ir suprantama - kaltas - nes pavogė kiaušinius!, kurie buvo didžiausia, siekiančios valdžios moteris (Daneiris) vertybė, tad nusipelnė bausmės, tiesa, labai žiaurios bausmės, bet ir tai suprantama - juk moteris, kaip atominė bomba - reikia žiūrėti pagarbiai.

Kitoje istorijoje, kurią kūrė ne vienas rašytojas, bet ištisa žurnalistų plejada - viskas painiau - net šešerius metus armija teisėjų, tyrėjų, prokurorų, advokatų, buhalterių, mokesčių inspektorių, politikų, žurnalistų ir netgi medikų nustatinėjo kaltę, vertino, svėrė, matavo, skaičiavo, posėdžiavo ir segė bylas į storus tomus.
Istorija ir baigėsi ir nesibaigė, kaltę nustatė ir nenustatė, žalą išmatavo ir neišmatavo, bausmę paskyrė ir nepaskyrė:

apgaulingas apskaitos tvarkymas - ir už tai prašom metai 4 priklauso - kaip ir viskas aišku, bet ir neaišku - ar žinote nors vieną OMX įmonę, dėl kurios apskaitos sąžiningumo ir skaidrumo drįstumėte lažintis iš penkių tūkstančių litų?
Dar rašė, kad per du metus neapskaitė berods 24/26 milijonų litų pajamų/išlaidų - o tai yra kas mėnesį po maišą pinigų 500 litų kupiūromis - 23kg, arba penki maišai po šimtą litų - surinkti - atvežti - suskaičiuoti - pasidalinti - išvežti - padalinti! Kas mėnesį galima surenti 30 Cicino koncertų ir po banketą visiems partijos nariams su vaišėmis ir gėrimais už 50 litų kiekvienam!

Jeigu pas mus sudarytos sąlygos taip varinėti milijonus, be jokios vargo partijėlei su keliolika tūkstančių narių ir vienu milijonieriumi, tai kokios pagundos kyla didesnėms partijoms, turinčiomis po keletą milijonierių?

Nesumokėti GPM ir Sodros mokesčiai - tikrai negražu ir neprotinga, partijos sekretorei mokėti algą vokelyje, ir dar labai mažame vokelyje - sekretorės daug žino ir mato, o va kitiems - dainininkams ir šokėjams, ar gražu imti vokelį ir iš jo 15% nenunešti VMI?

Tačiau, kuris iš šių kaltinimų pats baisiausias? Turbūt aiškiausiai atsakė A.Kubilius - kėsinosi užgrobti valdžią! - už tokį veiksmą niekas niekada neatleidžia, kaip ir neatleidžia neištikimybės, tai yra tas pats kaip pavogti kiaušinius iš Daneiris.
 
Dar nėra komentarų