Juodųjų Pirštinių Manifestas

» Dienoraščiai » bomzasxxl
Autorius: bomzasxxl Atnaujintas: 2012-11-09 Komentarai: (1) Kartai: 11353
Gerbiami Lietuvos piliečiai,
Dar visai neseniai vyko teisinga pilietinė akcija: Baltosios pirštinės - akcija nukreipta prieš balsų pirkimą, kitaip tariant prieš trukdymą pasinaudoti rinkimų teise.

Penktadienį ar šeštadienį, pagal Tautinkų sąjungos inicijuotą ir prezidentės paremtą kreipimąsi Konstitucinis teismas sręs ar pripažinti, kad per 2012 metais vykusius seimo rinkimus užregistruoti dvidešimt penki pažeidimai galėjo turėti lemiamos įtakos rinkimų rezultatams, kitaip tariant ar trukdymo pasinaudoti rinkimų teise mastas reiškia, kad pasinaudoti rinkimų teise šį kartą nepavyko niekam, ir kad dabartinės kadencijos seimas priims atitinkamą sprendimą, nukelti pasinaudojimo rinkimų teisę pusei metų.

Šiandien klausiausi LRT radijo laidos Aktualijos, kurioje šį klausimą diskutavo socdemų atstovas G.Kirkilas, į seima nepatekusios Liberalų ir Centro sąjungos atstovas - berods Bogušis ir TS-LKD atstovas - Jurgis Razma. Politikai kalbėjo apie tai kodėl per 2008 metų rinkimus užregistravus dvidešimt penkis pažeidimus, šis klausimas nebuvo toks aktualus, kaip šių metų rinkimuose. Kaip supratau Bogušis ir Razma, laikosi nuomonės, kad sumažėjo visuomenės tolerancija, išaugo pilietiškumas ir reikalavimai politinei kultūrai, o tuo metu G.Kirkilas (kurio aš šiaip gana stripriai nemėgstu) atsainiai replikavo - maždaug "tarkim".

Į laidą skambinę klausytojai is Alytaus, Skaudvilės, netgi Vilniaus vis teiravosi - kaip čia taip gali būti - kas nori organizuoja asmenų atliekančių bausmę įkalinimo įstaigoje balsų pirkimą, ir kaip motyvacinę priemonę žada mažiau mušti kalinius?

Berods tokios įstaigos kuruojamos teisingumos ministerijos, kuriai vadovauja gal būt kiečiausias visų laikų tesingumo ministras, kuris nutraukė Valstybės Žinių popierinę versiją ir taip sutapė biudžeto pinigų?

Siužetas buvo nufilmuotas atliekant operatyvinius veiksmus - tikriausiais tarnybų pavaldžių VRM ir ikiteisminio tyrimo medžiaga perduota televizijai - o tai kokia čia praktika ir tikslas? Gal kas nutekino? - taigi Gailius ir jo pavaduotojas jau nebedirba teisėsaugos struktūrose?

Klausytojai taip pat teigė, kad jų apylinkėse nepastebėjo jokių ypatingų sukčiavimo atvejų, ir kad žmonės kalbėjo ("platino gandus"), kad sukčiavimuose dalyvo ir konservatorių atstovai, kaip ir kitų partijų marginalai.

Suma sumarum - šitie reiškiniai tai augančios poltinės kultūros išraiška!

Aš taip nemanau - tikiu kad DP tikrai yra visko prisidirbę, kaip ir Tvarka bei Teisingumai, manau, kad tai yra populistinių pažadų partijos, tačiau aš nemanau, kad šios partijos, įskaitant ir Socdemus yra kuo tai labiau blogos, ar labiau suktos nei Konservatoriai, LS ar Centristai. Esmė ne pažadai, ir tikrai ne tai, kas pažadės didesnį minimalų atlyginimą!

Esmė ta, kad lietuvos žmonės turi teisę, kartą per keturis metus pareikšti nuomonę, ką mano apie buvusios valdžioje partijos, vyriausybės ar prezidentės darbus!

Kaip tai gali būti, kad sparčiausiai Europoje augančioje ekonomikoje taip smarkiai išaugo nuskurdusių, beraščių ir šiaip degradų, tokių kaip aš, skaičius, kad jie netgi išsirinko sau tinkančią valdžią, kad net išsilavinę turtingieji nieko negalėjo pakeisti metę biužeto milijonus propagandinei kompanijai?

Kaip tai gali būti, kad antros kiečiausios finansų ministrės valdoma ministerija įgyvendina tokią "austerity" programą, po kurios valstybės skola išauga - nė nežinau tiksliai kiek kartų, o ministerijos klerkai į elementarų pasiūlymą, kaip sumažinti biurokratinę naštą tesugeba pamojuoti pajamų mokesčio ar buhalterinės apskaitos įstatymu - bet šiaip realiai nė nesupranta, kokia buvo pasiūlymo esmė, ir kad biudžeto pajamų rizika minimali?

Kaip tai gali būti, kad oligarchai ir milijonieriai pagal turtą sumoka tiek mažai GPM, bet važinėjai tokiomis brangiomis mašinytėmis... ar netgi skraido sraigtasparniais į Kretingos golfo eiktštynus kavos atsigerti, o vienintelę alternatyvą politikai temato progresinius darbo pajamoms, tiems, kas turi bent kiek padoresnį darbą?

Kaip tai gali būti, kad seimas, vyriausybė, prokuratūra, teismai - metų metus nekelia žmonėms jokio pasitikėjimo? Kaip tai gali būti, kad dauguma žmonių mano, kad vienintelis einančių valdžion tikslas - įsisavinti ES (ir nacionalinio) biudžeto pinigus?

Beliek tik pacituoti vieno mūsų artisto žodžius : eikit....

Kitą kartą balsuosiu už partiją, kurios šūkis bus "Mes Nakui nesiunčiam". Ne pinigais ir juo labiau priminkavimu Europos tarybai dabar reikia rūpintis, o tuom kas bus su mūsų valstybe ir žmonių sielom.

Taigi visi sąmoningi Lietuvos piliečiai, kurie neabejingi tautos likimui, parodykime, kad mums ne vis vien - nuo ateinančio sekmadienio, šaltuoju metų laiku, visi dėvėkime juodas pirštines.
 
1.   Parašė bomzasxxl   2012-11-29 22:10  

Rytoj atšals, žada Šulija ir jo kolegos, pamastykit, kaip jūs žiūrėsitės veidrodyje ir su kokiom prištinėm