Kinija į savo ekonomiką įliejo šimtus milijardų juanių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-11-23 17:37 Komentarai: (5)
Kinijos Liaudies bankas per penkias dienas į šalies ekonomika iš viso įliejo net 810 milijardų juanių arba 122,4 milijardo dolerių vertės lėšas. Tokiu būdu siekiama nuraminti investuotojus.

Tai buvo didžiausias savaitinis likvidumo padidinimas nuo pat metų pradžios, t.y. nuo pat sausio mėnesio. Pasak ekspertų, tai daugiausia buvo motyvuota tuo, jog Kinijos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumas pakilo iki aukščiausio lygio per pastaruosius keletą metų.

„Didėjantis Kinijos skolos vertybinių popierių pajamingumas nervina politikus, kurie siekdami užkirsti kelią tolesniam jo augimui užtikrina pinigų įliejimą į sistemą bei tokiu būdu siekia pagerinti nuotaikas rinkoje“ - pareiškė Mizuho Bank banko valiutų strategas Ken Chan, kuris specializuojasi Kinijos valiutoje ir šios šalies monetarinėje politikoje.

Per pirmas dvi šios savaitės dienas Kinijos Liaudies bankas į finansų rinką bendrai įliejo trisdešimties milijardų juanių arba 4,5 milijardo dolerių vertės lėšas.

Nomura analitikai praėjusią savaitę paskelbė, jog Kinijos obligacijų pajamingumo didėjimą lėmė nerimas, kad šioje šalyje gali būti sugriežtintas reguliavimas. Kinijos valstybinių obligacijų pajamingumas pakilo iki keturių procentų, arba iki aukščiausio lygio per pastaruosius trejus metus.

Vyriausybės obligacijų pajamingumo didėjimas kelia grėsmę, nes tuo pačiu padidėja ir bendros skolinimosi išlaidos, ir tai gali pabloginti šalies skolos padėtį.
 
1.   Parašė SPeed_FANat1c   2017-11-23 17:59  

Tai nuramino investuotojus i obligacijas prspausdindami pinigu ir nuvertindami obligacijas ? As kazko nesuprantu

 
2.   Parašė C#   2017-11-23 19:56  

Tai reiskia kad pinigai brangzta ir gresia likvidumo krize. Todel CB daro sintetini QE, arba grubiai tariant - atspauzdina pinigu ir pasheria bankus. Paskutiniu metu taip jau gavosi kad visas pasaulis be pinigu spauzdinimo sunkiai apsieina. Bus idomu paziuret iki ko viskas daeis

 
3.   Parašė SPeed_FANat1c   2017-11-23 20:48  

noreciau pamatyt praktine likvidumo krize, kad isitikint kad tai yra blogai. Nu pinigai brangsta, tai prekes pinga vadinas, visi laimingi. Prekes brangsta pinigai pinga - visi nelaimingi.

Arba kaip buvo pries popieriniu pinigu era, kai buvo tik kazkokiais metalais attsisakitinejam ir ju neprispausdinsi. Buvo pastovios likvidumo krizes?

 
4.   Parašė C#   2017-11-23 21:01  

Klasikinis praktines likvidumo krizes pavyzdys yra Didzioji Depresija Amerikoje aplink ~1930 metus. Masiniai bankrotai ir uzsidarymai, afigiena bedarbyste.

Taip, prekes defliuoja ir kas is to, tas gerai tik tiems kurie tuo momentu turi casho. Didele bedarbyste reiskia kad algos irgi ciuozia zemyn, nes 100 i vieno vieta, tai reiskia kad darbo klasei is kainu mazejimo jokios naudos, nes arba jie bedarbiai arba uzdirba mazai.

Dar didesne likvidumo krize galejo kilt 2008 metais, bet JAV ir visi kiti paleido stakles, istrauke uz ausu stambiausia apsishikusi kapitala ir panashu, uzkirto tam kelia, tik neaisku kiek ilgai ta laime truks, pagal mane cia laikini sprendimai.

Tokiu kriziu pozityvumas yra tik tas kad leidzia sistemai issivalyt. Jeigu 2008-ais sistemai butu leista issivalyt, tai butu baigesi blogai daugumai investiciniu banku-parazitu. Butu galima pavadint savotisku sistemos restartu. O negatyvumas yra tas kad kencia darbo liaudis ir tokie laikotarpiai gresia neramumais valdziai, o valdzia kaip zinia stengias issilaikyt bet kokia kaina tai jie ir emesi pinigelius be saiko printint.

 
5.   Parašė kibiras   2017-11-24 09:09  

Infliaicja yra blogiau už bet ką šitam pasaulyj. Defliaicja yra tikrasis gėris.