Kitais metais korekcija arba labiau sudėtinga rinka

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-11-23 16:02 Komentarai: (0)
Egzistuoja keletą faktorių, kurie gali lemti, jog kitais metais akcijų rinkoje laukia sudėtingesni laikai arba netgi korekcija, atkreipia dėmesį ir perspėja investavimo strategas Jim Paulsen.

„Aš nematau meškų rinkos elementų, bet aš tikrai manau, kad 2018 metais galime sulaukti korekcijos arba bent jau sudėtingesnės rinkos“ - pareiškė Leuthold Group vyriausiasis investicijų strategas.

Jis daug metų buvo pozityviai nusiteikęs, tačiau pastaruoju metu tapo šiek tiek atsargesnis.

Pasak jo, vienas iš svarbiausių dalykų - tai mažiau stebinanti ekonomika, nes būtent tai pastaraisiais metais buvo vienas iš didžiausių rinkos katalizatorių.

„Tai tikrai geras jausmas. Problema, manau, kad kitais metais, net jei padėtis išliks gera, tai daugiau nenustebins, ir jei nenustebins, tai ir nebus įspūdžio bei tai nebus taip pozityvu akcijoms“ - sakė Jim Paulsen.

Jis taip pat mano, kad bus didesnis palūkanų normų infliacinis spaudimas, kartu su likvidumo nutekėjimu iš rinkos, nes Amerikos Federalinis Rezervų bankas mažina savo balansą.

„Viso to rezultatas bus sudėtingesnė aplinka akcijoms“ - teigė minimas specialistas.

Leuthold Group vyriausiasis investicijų strategas pirmenybę teikia ne Amerikos, o užsienio bendrovių įmonių akcijoms, ypač besivystančių šalių nuosavybės vertybiniams popieriams.
 
Dar nėra komentarų