Saudo Arabija nori pratęsti naftos gavybos ribojimą dar devynis mėnesius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-11-23 14:00 Komentarai: (0)
Saudo Arabijos atstovai siekia, kad kitą savaitę susitikę naftos išgavėjai nuspręstų šios žaliavos gavybos ir tiekimo ribojimą pratęsti papildomai dar devynis mėnesius, skelbia naujienų agentūra Rueters, kuri remiasi anoniminiais šaltiniais.

Tuo pačiu primenama, kad dabartinis OPEC, Rusijos ir devynių kitų išgavėjų susitarimas riboti naftos gavybą 1,8 milijono barelių per dieną galioja iki kitų metų kovo mėnesio pabaigos.

Lapkričio trisdešimtą dieną Vienoje bus nuspręsta, ar pratęsti minėtą susitarimą, ir jeigu taip, tai kokiam laikotarpiui.

Iki šiol gavybos sumažėjimas ir atsargų mažėjimas lėmė tai, jog naftos kaina pakilo iki beveik šešiasdešimt penkių dolerių už barelį, t.y. didžiausia kaina per pastaruosius dvejus metus.

Tačiau naftos kartelio OPEC atstovai baiminasi, kad šios žaliavos kaina ir vėl gali nukristi jei rinkoje ir toliau išliks perteklius bei tuo pačiu išnyks kiti naftos kainos stimuliatoriai, kaip, pavyzdžiui, politinė situacija.

„Saudo Arabijos lobistai siekia, kad lapkritį būtų priimtas sprendimas pratęsti devyniems mėnesiams“ - sakė naftos rinkos atstovas, kuris nenorėjo prisistatyti.

Šiandien apie pietus už barelį Brent rūšies žaliavinės naftos buvo mokama po 62.95 dolerius, arba 0,58 procento mažiau nei vakar, o WTI rūšies žaliavinė nafta buvo atpigusi 0,24 procento iki 57.88 dolerių už barelį.

Nuo šių metų pradžios Brent nafta pabrango apie vienuolika procentų, o WTI - virš septynių procentų.
 
Dar nėra komentarų