J.Rogers: bitcoin - tai dar vienas spekuliacinis burbulas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-11-21 15:48 Komentarai: (0)
Gerai žinomas investuotojas ir žaliavų rinkos žinovas Jim Rogers perspėja dėl populiariausios pasaulyje virtualios valiutos bitcoin, bei tuo pačiu siūlo investuoti į Azijos įmonių akcijas.

Jis rekomenduoja labai atsargiai ir atidžiai investuoti į Amerikos kompanijų akcijas, nes anot jo, populiarių kompanijų, tokių kaip Apple, akcijose jau formuojasi burbulas. Kita vertus, minimas investuotojas prognozuoja, kad esant reikalui FED pradės veikti.

Tuo metu kai Amerikos kompanijų akcijos yra arti savo maksimumų, arba šturmuoja naujus rekordinius lygius, Japonijos kompanijų akcijų vertės vis dar net penkiasdešimt procentų žemiau savo piko. Jim Rogers tikina, kad šiuo metu Japonijos valdžia daro kur kas daugiau nei Amerikos tam, kad pagerintų ekonominę padėtį.

Premjeras Shinzo Abe ir Japonijos bankas spausdina pinigus, kad paskatintų ekonomikos augimą. Japonijos valdžia taip pat investuoja į kompanijų akcijas.

„Tai griauna ekonomiką, tačiau akcijoms tai naudinga. Aš nematau priežasčių, kodėl Japonijos kompanijos akcijos negalėtų judėti link savo maksimumų“ - tikino jis.

Minimas investuotojas taip pat atkreipia dėmesį į Rusijos bendrovių akcijas. Šios šalies akcijų rinka yra „nekenčiama“, o akcijos yra pakankamai pigios. Rusijos akcijos labai susijusios su nafta, kurios kaina auga. Jis tuo pačiu priminė ir apie investavimą į Kinijos įmonių akcijas. Tai šalis eksportuotoja, na o jos ekonomika labai tampriai susijusi su situacija pasaulio ekonomikoje. Tad jei ji augs, bus gerai iš Kinijai.

Kita vertus gerai žinomas investuotojas ir žaliavų rinkos žinovas Jim Rogers siūlo vengti bitcoin ir Šveicarijos franko.

„Pastaruoju metu bitcoin sekasi puikiai, kas vilioja investuoti į šią kriptovaliutą. Tačiau bitcoin atrodo ir „kvepia“ kaip kiti burbulai. Bet šis racionalaus pagrindo neturintis bitcoin kilimas ir toliau gali tęstis. Vis dėl to žaidimai su burbulais biržoje labai blogai baigiasi“ - tikino minimas investuotojas.

Jis tuo pačiu atkreipia dėmesį, kad Šveicarijos Centrinis bankas yra daug investavęs į Facebook, Amazon, Netflix ir Google akcijas, ir tai, anot jo, kelia grėsmę šios šalies valiutai frankui.

Panašūs straipsniai:

(Pasaulis,finansai,investavimas)

2024-04-19 » Naujas kakavos kainos rekordas ir įspūdingas šuolis
2024-04-19 » Didžiausias nuo 2022 metų pabaigos pinigų nutekėjimas iš akcijų fondų
2024-04-18 » Juanis kyla SWIFT sistemoje
2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-18 » Rekordinė didžiausio pasaulyje fondo grąža
2024-04-17 » Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-17 » „Memų akcijų“ manijos standartinė - liūdna pabaiga
2024-04-17 » Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų

 
Dar nėra komentarų