JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2017-11-17 15:00 Komentarai: (0)
JAV akcijų indeksų ateities sandoriai svyruoja į abi puses. Nervingumo įpūtė atsinaujinę kaltinimai D. Trumpo administracijai, per rinkimus bendradarbiavus su Rusija.



JAV akcijos ketvirtadienį pademonstravo solidų šuolį, o tą lėmė ne tik stiprūs Cisco ir Wal-Mart ketvirtiniai rezultatai, bet ir JAV atstovų rūmuose pagaliau patvirtinta D. Trumpo mokesčių reforma. Žinoma, dar laukia nelengvi žingsniai, nes Senatas dar netarė savo verdikto, o jo siūlymai turi skirtumų, tačiau ir maža pergalė yra svarbi. Pagal Atstovų rūmų siūlymą, nuo kitų metų įmonių pelno mokesčio tarifas turėtų mažėti nuo 35% iki 20%, vietoje dabartinių 7 gyventojų pajamų mokesčio tarifų atsirasti tik 4, ilgainiui būtų atsisakoma paveldėjimo mokesčio, įmonėms bus paprasčiau ir pigiau parsisiųsti uždirbtus užsienyje pinigus į JAV ir kt.

Azijoje akcijos kilo, tačiau pradžioje vyravusį didelį optimizmą vėliau skandino stiprėjęs doleris, kuris kenkia tokioms valstybėms kaip Japonija ar P. Korėja, nes vietos eksportuotojai praranda konkurencingumą. Kaip Goldman Sachs rekomendacijas 2018 m. nušviečia Market Watch, banko strategai yra linkę investuoti į besivystančias šalis, tačiau yra itin atsargūs JAV akcijų ir obligacijų klausimu. Jie neteigia, kad JAV akcijos būtinai turi pigti, bet laukia nemažų korekcinių bangų.

Ryte kritusios Europos akcijos pamažu perlipa į teigiamą teritoriją. Ryte akcijos pigo, ns dalis kompanijų paskelbė prastus rezultatus ar būsimo laikotarpio prognozes (Elior Group, Carillion PLC), o daliai kompanijų analitikai apkarpė rekomendacijas. Pavyzdžiui, Inditex, kuriai priklauso Zara, akcijoms Berenberg analitikai skyrė rekomendaciją „parduoti“ vietoje „laikyti“, iš esmės analogiškai pasielgė UBS analitikai Fresenius SE akcijų atžvilgiu. Prie pesimistinių nuotaikų prisideda ir Wall Street Journal pranešimai, kad dalis D. Trumpo rinkiminės kampanijos organizatorių dar spalį gavo šaukimus į teismą, kur turės perduoti dokumentus, susijusius su Rusija ir potencialia jos daryta įtaka.

Nafta šiandien brangsta, nors savaitę greičiausiai vis tiek baigs nuopuoliu. Vakar kaina toliau leidosi žemyn, kadangi didėjo JAV šios žaliavos atsargos. Šiandien turėtume sulaukti Baker Huges duomenų, apie per savaitę pakitusį aktyvių JAV naftos platformų skaičių – pastaruoju metu jis auga.

Šiandien sužinosime JAV spalio mėn. išduotus naujų būstų statybos leidimus ir faktiškai pradėtas statybas. Kitos savaitės pradžia greičiausiai bus gana pavyvi, pirmadienį kalbą sakys ECB prezidentas M. Draghi, o antradienį – FED vadovė J. Yellen. Trečiadienis bus gausus JAV ekonominių rodiklių, nes ketvirtadienį bus švenčiama Padėkos diena ir JAV akcijų biržos nedirbs. Taigi trečiadienį bus paskelbti ilgalaikio vartojimo prekių užsakymai, bedarbių paraiškos, naftos atsargų pokytis ir paviešintas paskutinio FED susitikimo protokolas. Ketvirtadienį daugelis Europos valstybių pasidalins savo išankstiniais paslaugų ir gamybos sektorių indeksais. Penktadienį investuotojai išvys Vokietijos Ifo verslo nuotaikų indeksą ir prasidės „juodojo penktadienio“ išpardavimai.

 
Dar nėra komentarų