Saudo Arabija už naftos tiekimo ribojimo pratęsimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-11-17 12:03 Komentarai: (0)
Saudo Arabijos energetikos ministras Khalid Al-Falih pareiškė, kad OPEC per šio mėnesio pabaigoje įvyksiantį savo posėdį turėtų paskelbti apie naftos tiekimo ir gavybos ribojimo pratęsimą.

Jis pabrėžė, kad mažai tikėtina, jog OPEC iki kitų metų kovo mėnesio pabaigos kai baigsis dabartinis sutarimas riboti gavyba ir tiekimą, spėtų sumažinti pernelyg dideles naftos atsargas iki jų istorinio vidurkio.

„Mes turime pripažinti, kad kovo pabaigoje mes nepasieksime norimo lygio, tai yra penkerių metų vidurkio“ - sakė Saudo Arabijos energetikos ministras Khalid Al-Falih.

„Tai reiškia, kad reikalingas tam tikros formos pratęsimas. Aš norėčiau, kad būtų aiški pozicija rinkos atžvilgiu, t.y. lapkričio trisdešimtą dieną reikia paskelbti, ką darysime“ - pridūrė jis.

Neoficialiai yra žinoma, kad Rusija, kuri nepriklauso OPEC naftos karteliui, tačiau prisijungė prie susitarimo riboti šios žaliavos gavybą, taip pat sutiktų pratęsti minimą susitarimą ilgesniam terminui, bet tuo pačiu nemano, kad jau per lapkričio pabaigoje įvyksiantį OPEC atstovų susitikimą reikėtų priimti tokio pobūdžio sprendimą.

Tuo tarpu Saudo Arabijos energetikos ministras Khalid Al-Falih teigė, kad jie aktyviai konsultuojasi su Rusijos atstovais, ir jie jaučiasi visiškai tikri, kad kai sprendimas bus priimtas, ši šalis jam pritars ir jį palaikys.

Apie pietus biržoje už barelį Brent rūšies žaliavinės naftos buvo mokama po 61,75 dolerius, arba 0,64 procento daugiau nei vakar, o WTI rūšies žaliavinė nafta buvo pabrangusi 1,25 procento iki 55.83 dolerių už barelį.

Nuo šių metų pradžios Brent naftos kaina paaugo 9,1 procento, o WTI - beveik keturiais procentais. Per pastaruosius vienerius metus jos atitinkamai pabrango 34,4 ir 24,3 procento.
 
Dar nėra komentarų