JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2017-11-16 15:14 Komentarai: (0)
JAV akcijos bando apgręžti vyravusį trendą žemyn. Priešprekybinėje sesijoje į viršų šovė Cisco ir Wal-Mart akcijos, bendrovėms paskelbus stiprius rezultatus.



JAV akcijos trečiadienį toliau krito žemyn, o priežastys buvo tos pačios, kaip ir keletą paskutinių sesijų: JAV daug diskusijų kelia naujoji mokesčių reforma, kuri pastaruoju metu ir kėlė akcijų kainas, o pinganti nafta paskui save tempia kitas žaliavas bei energetikos sektoriaus įmones. Vakar pasirodė nemažai ekonomikos rodiklių. JAV mažmenininkų pardavimai spalį ūgtelėjo per mėnesį tik 0,2%, tačiau ir tai, panašu, juos gelbėjo automobilių pardavimai, nes eliminavus pastaruosius augimas tesiekė 0,1%. Infliacijos duomenys atitiko lūkesčius, tad mažai tikėtina, jog tai padarytų kokį poveikį FED planams gruodį kilstelti palūkanas – vartotojų kainų indeksas spalį palypėjo 0,1%. Investuotojų neigiamas nuotaikas iš dalies kurstė Niujorko gamybos indeksas, kuris gerokai nuvylė: nors analitikai ir prognozavo kritimą nuo 30,2 iki 25,5 punkto, tačiau nusileista buvo gerokai daugiau - iki 19,4 punkto. Įmonių rezultatų fronte galima išskirti apie 10% pigusias mažmenininkės Target Corp. akcijas – investuotojai buvo negailestingi bendrovei, pranešusiai lūkesčius viršijusius trečio ketvirčio rezultatus, tačiau pateikusiai silpnokas šio ketvirčio prognozes. Tas motyvuojama buvo aršia konkurencija per būsimą šventinį laikotarpį.

Azijoje akcijų indeksai nutarė pasipriešinti iš JAV atkeliavusiai neigiamai krypčiai ir išvydome daugelio rinkų atsitiesimą ar bent jau minimalų nuosmukį. Išskirti galima po šešių iš eilės kritimo sesijų 1,5% šoktelėjusį Japonijos Nikkei 225 indeksą. Honkonge akcijas pakylėjo vakar skelbti konglomerato Tencent rezultatai – stiprius rezultatus generuojant internetinių žaidimų segmentui, įmonės pelnas skriejo aukštyn 70%, o akcijos savo ruožtu pabrango apie 3%.

Europoje akcijos irgi atsitiesia. Tą iš dalies lemia stiprūs ekonomikos duomenys. Jungtinės Karalystės mažmenininkų pardavimai spalį per mėnesį pasistiebė 0,3% ir viršijo +0,1% lūkesčius. Tuo tarpu pasirodžiusi Europos Sąjungos spalio mėnesio naujų automobilių registracijos statistika, kuri dažnai gerai atspindi ir tikrus pardavimus, džiugino investuotojus po nuosmukio rugsėjį. Registracijos išaugo 5,9% iki 1,17 mln. automobilių, o labiausiai išsiskyrė Ispanija ir Prancūzija, kur pažymėtas 14% augimas, tačiau JK duomenys neįkvėpė – fiksuotas 12% nuosmukis.

Naftos kaina šiandien stabilizuojasi po vakarykščio nuopuolio. Vakar prie kritimo daug prisidėjo paskelbtos JAV atsargos, kurios per praeitą savaitę išaugo 1,9 mln. barelių. Įdomu, kad šįkart daugelis prognozių prašovė pro šalį: didžioji dalis analitikų laukė 1-2 mln. barelių susitraukimo, o antradienį skelbta Amerikos degalų instituto prognozė rodė gerokai didesnį ūgtelėjimą, t.y. 6,5 mln. barelių.

Šiandien standartiškai bus paskelbtos JAV bedarbių paraiškos, o taip pat Filadelfijos gamybos sektoriaus indeksas. Rytoj sužinosime JAV spalio mėn. išduotus naujų būstų statybos leidimus ir faktiškai pradėtas statybas.

 
Dar nėra komentarų