Verslo ir rinkų naujienos » Turtingieji nenori mažesnių mokesčių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-11-13 19:12.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=26286


Daugiau nei keturi šimtai Amerikos milijonierių ir milijardierių prisijungė prie Atsakingos gerovės aljanso pasirašydami peticiją, kuri prieštarauja respublikonų mokesčių mažinimo planui.

Washington Post leidinys nurodo, kad šią peticiją jau pasirašė tokie asmenys kaip legendinis investuotojas ir milijardierius George Soros, filantropas Steven Rockefeller bei kiti. Peticija bus nusiųsta Kongresui dar šią savaitę.

„Mes raginame nepriimti teisės aktus, kurie gilina ekonominę nelygybę. Mokesčių reforma po jos įgyvendinimo turėtų būti bent jau neutrali, jei kalbame apie valstybės pajamas. Esame giliai susirūpinę dėl šios reformos ir manome, kad mažinant mokesčius bus sumažintos galimybės gauti išsilavinimą, sveikatos programas ir tai pakenks mūsų šalies galimybėms atkurti investicijas į mūsų socialinį kapitalą“ - rašoma peticijoje.

Peticija buvo sukurta bendradarbiaujant su Atsakingos gerovės organizacijos nariais. Jai priklauso penki procentai turtingiausių amerikiečių.

Kongresas daugiausiai kritikuojamas dėl bandymo panaikinti turto mokestį, kas būtų naudinga visų pirma paveldintiems turtą.

„Vien tik panaikinus šį mokestį, valstybė per kitą dešimtmetį prarastų apie 269 milijardus dolerių, ir tai yra daugiau nei išleidžiama Maisto ir vaistų administracijai, ligų kontrolės ir prevencijos centrams bei Aplinkos apsaugos agentūrai“ - teigiama minimoje peticijoje.

Tuo tarpu Baltieji rūmai teigia, kad sumažinus mokesčius nesurinkti pinigai niekur nepradingsta, nes padidėja ta lėšų dalis, kurią turtingi gali skirti investicijoms. Tokiu būdu galima sukurti daugiau darbo vietų, o tai tikimasi pagreitintų Amerikos ekonomikos augimą.

„Kiekvienas mūsų mokesčių sistemos elementas yra suprojektuotas taip, kad skatintų investicijas“ - tikino Donald Trump vyriausiasis ekonomistas Gary Cohn.

Tačiau turtuoliai netiki šia teorija.

„Mes raginame Kongresą padidinti mums mokesčius, kas padidins finansinę bazę, reikalingą investicijoms atkurti. Tai padidins darbo vietų skaičių, stiprins vidurinę klasę ir užtikrins ekonominę Amerikos sėkmę“ - rašoma peticijoje.