Verslo ir rinkų naujienos » Užsienio bankai itin aktyviai skolina kinams


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-11-09 16:48.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=26269


Paskolos, kurias kinams suteikė tarptautiniai bankai, per pirmą šių metų pusmetį pasiekė naują aukščiausią lygį, t.y. rekordinę vertę, skelbia gerai žinomas leidinys The Financial Times.

Tartautiniams bankams nei kiek netrukdo išliekantis nerimas, jog Kinijoje egzistuoja per didelių skolų problema.

Kinijos valdžios veiksmai šalies viduje, kuriais buvo siekiama mažinti naujų skolų augimą ir įsiskolinimą, užsienio bankams tapo galimybę paskolinti Kinijos įmonėms, kurios turi problemų norėdamas gauti naujas paskolas, rašo The Financial Times.

Šių metų birželio pabaigoje užsienio bankai bendrai Kinijoje buvo išdavę paskolų už 1,89 trilijono dolerių. Tai yra 220 milijardų dolerių daugiau nei buvęs rodiklis prieš šešis mėnesius. Be to, tai taip pat, kaip buvo minėta, yra naujas rekordinis lygis.

Ankstesnis visų laikų aukščiausias užsienio bankų kinams išduotų paskolų vertės lygis buvo pasiektas 2014 metų pabaigoje, kuomet jis siekė 1,84 trilijono dolerių.

Užsienio bankai itin aktyviai skolina kinams, nes šių paskolų pelningumas yra didesnis nei skolinant vietiniams gyventojams, ar įmonėms, tačiau tuo pačiu egzistuoja ir didesnė rizika.