Tai daugumai amerikiečių nelaiminga ekonomika

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-11-08 01:42 Komentarai: (8)
Milijardierius verslininkas, finansininkas ir investuotojas Ray Dalio mato Amerikos ekonomiką sudaryta iš dviejų dalių, t.y. ta kuri klesti, ir ta - kuri sunkiai išgyvena. Be to, šis atotrūkis nuolat didėja.

„Čia yra dvi ekonomikos. Mes kalbame apie „ekonomiką“. Pripažinkite, kad jūs negalite kalbėti apie ekonomiką... yra dvi ekonomikos“ - sakė Bridgewater Associates įkūrėjas.

Yra top keturiasdešimt procentų ir apačia šešiasdešimties procentų, tikino Ray Dalio.

„Jei pažvelgsite į apatinę šešiasdešimties procentų ekonomiką - tai yra apgailėtina ekonomika. Ji ne tik neturi augimo ir ekonominio judėjimo, ten didžiausia mirtingumo didėjimo tendencija, tai vienintelė vieta pasaulyje, kur mirtingumas auga dėl opiatų, kitų narkotikų ir savižudybių derinio“ - atkreipė dėmesį minimas milijardierius.

Tuo tarpu, labiausiai privilegijuoti viršuje turi radikaliai neproporcingai daug turto.

„Dešimtadalis iš vieno procento populiacijos turtingųjų turi tiek grynojo turto, kuris lygus devyniasdešimties procentų pačių skurdžiausių bendram turtui“ - skelbia Ray Dalio.

„Taigi, mes turime du egzistavimus, du lygiagrečius egzistavimus, kurie vyksta“ - reziumavo milijardierius verslininkas, finansininkas ir investuotojas.
 
1.   Parašė maxa   2017-11-08 09:05  

...ir užgęsinęs cigarą už 1500 dolerių nuvažiavo 400,000 dolerių vertės Rolls-Roysu į 5-Michellin žvaigždučių restoraną su savo ilgakojėmis palydovėmis išleisti porą dešimčių tūkstančių vakarui praskaidrint.

Milijardierius verslininkas, finansininkas ir investuotojas Ray Dalio

 
2.   Parašė ThePope   2017-11-08 09:35  

Kaip ir LT, kaip ir daug kur tiesa pasakius. Yra Vilnius su 40% BVP ir likusi Lietuva.

Musu ekonomistu 'dvieju Lietuvu' izvalga ne tokia ir originali, hehe. Dalio apie tai jau senai uzsimine bardamas JAV svietimo sistema apie tai kad yra didelis gapas tarp skillsu ir darbo specifikos reikalingos siendienos ekonomikoje.

 
3.   Parašė artas   2017-11-08 10:10  

Na bet taip ir turi būti, vienas apsukrus/darbštus išlaiko 9 slunkius/tinginius, kodėl turėtų būti kitaip? Nebent reiktų keisti tą pabrauktą žodį.

 
4.   Parašė maxa   2017-11-08 10:26  

Išlaiko, nes nėra tiek darbo vietų. Į vieną gerai apmokamą darbą kokie 10,000 CV Amerikoj, o paskui iškart eina visokie šūdai low-wage'iniai, kur atlyginimai ne kažką. Va tau ir gap'as. Viduriukas labai siauras - kad ir darbas pusėtinas, ir atlyginimas būtų OK.

Pavyzdys: du vienodo kalibro specai į tą pačią vietą. Skirtumas tik tas, kad vienas iš jų moka +1 kalbą ir laimi vakansiją. Antras nereikalingas. Beta ar tai reiškia, kad tas, kuris nežino papildomos kalbos savo darbą atlieka blogiau? Čia tiesiog suveikia paklausos/pasiūlos svertas - visi renkas geriausius.

Kas porą metų keisti kvalifikaciją irgi ne išeitis, nes niekada gyvenime nieko dorai daryt neišmoksi. O būtent tai ir siūlo išsivysčiusių šalių valdininkai su biznesmenais... Po 5 metų baigsis ITšnikų bumas, prasidės visokių bio-genetikų paklausa. Praeis 10 metų, atsiras dar kažkas. Tai šių dienų ITšnikas ateity (po 15-20 metų) norėdamas gauti gerą atlyginimą turės baigti dar du univerus

 
5.   Parašė ThePope   2017-11-08 10:48  

Tai kad reikalingas. JAV yra priversta isivezti specialistus, veiksia specialios programos, apskritai jav yra vienas traukos objektu pasaulyje profesionalams. Ju ir uzdarbiai yra kiti.

Cia kalba eina apie tai, kad nelanksti sviestimo sistema atsilieka, ir atsilieka ne metais o desimtemciais, del to atsilikimo formuojasi gapas tarp skillsu ir poreikiu. Ta gapa sekmingai uzpidle kreditu, tiesiog uzskolino ir jis paprasciausiai nesimate iki 2008 metu krizes, (ty matesi tiems kas ziurejo, bet visiems buvo px, nes viskas augo) kuri irgi buvo pasekme is esmes to gapo, del hausingo remimo, tiksliau subpraimu, ty apaciu problemu sprendimu paprastuoju budu. (let them eat credit)

Visos tos bedos yra aiskios tiems kas domisi, o toliau yra tiesiog pigus politikavimas.

 
6.   Parašė maxa   2017-11-08 11:09  

Bet juk tu supranti, kad tas prakreditintas gap'as sukurs potencialiai nereikalingų žmonių masę (jau prapiso 10 metų, galima sakyt) ir tęsis dešimtmečiais kol anie neišmirs? Ir kad ateityje tokie fokusai nesikartotų - valdžia turi į priekį žvelgti bent 10 metų į priekį ir "gaminti" tiktai reikalingus specialistus. Yra gi kažkokia ten teorija, jog 10 metų bedarbystės (ar low-wage) - sukurs inertišką visuomenės dalį, kuri taps pesimistiška, nelaiminga ir nelankščia.

Bet čia irgi toks dalykas... Prikurt tai prikurs, bet jeigu iš užsienio atvažiuos dirbti perpus pigiau, tai kur dėti savo prigamintus specus? Vat tokia Vokietija atvirai sako, kad kam jiems leist šimtus tūkstančių VIENO kvalifikuoto kadro sukūrimui, kai yra tokie debilai kaip Lietuvos, Rumunijos, Bulgarijos ar Lenkijos valdžios, kurios UŽ SAVO pinigus 20+ metų augina specialistą, katras paskui nuvažiuoja dirbti į Vokietiją

Šiaip logiška būtų valstybės finansuojamas vietas univeruose pririšti prie kontraktų, kad reikalingas specas atsimokytų dykai ir bent 5 metus padirbėtų Lietuvoj. Bent kažkiek atmuštų nuostolius, nes gydytojo paruošimas kainuoja apie 100k (nu tarkim) per 8 metus... Ir tas paskui išvažiuoja.

Rezultate -100k į balą. Gal realiai truputį mažiau į balą išlėks, kadangi daktarę mokęs profesorius už savo atlyginimą apsipirksinėjo Maximoj... Ai žodžiu užpisa mane nelogiški ir buki dalykai. Ir kiekvieną dieną vis jų daugėja..

 
7.   Parašė IT17   2017-11-08 12:40  

tuoj liberalai imtu rekti, kad varzomos zmogaus teise, tipo sovietmeti nori grazint... su tais gydytoju pririsimais... o amerika tai idomi salis, nieks nepuola, tai laiks nuo laiko kai kurie pasisaudo neprastai patys...

 
8.   Parašė SPeed_FANat1c   2017-11-08 12:49  

Kaip blogai toj amerikoj, varsgsai, uzuojauta. Tik kazin ko ten verzias meksikieciai kad net siena nuo ju reik statyt?