Japonijos pensijų fondo ketvirčio grąža sudarė tris procentus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-11-02 17:59 Komentarai: (0)
Japonijos valstybinis pensijų fondas, kuris yra didžiausias tokio tipo fondas pasaulyje, penktą ketvirtį iš eilės sugeneravo teigiamą investicinę grąžą. Tai ilgiausias toks laikotarpis per pastaruosius daugiau nei dvejus metus.

Šio fondo grąža per trečią ketvirtį siekė tris procentus arba 4,5 trilijono jenų (39 mlrd. dolerių). Tad tuo pačiu Japonijos valstybinio pensijų fondo vertė pakilo iki rekordinio 156,8 trilijono jenų lygio.

Labiausiai prie užfiksuotos teigiamos investicinės grąžos prisidėjo pakilimas akcijų rinkoje ir susilpnėjusi jena, kuri tuo pačiu padidino užsienio investicijų grąžą. Iš investicijų į Japonijos kompanijų akcijas buvo uždirbta 1,8 trilijono jenų pelno, t.y. grąža siekė 4,8 procento, na o investicijos į užsienio kompanijų nuosavybės vertybinius popierius lėmė dviejų trilijonų jenų pelną arba 5,6 procento grąžą.

Tuo tarpu iš investicijų į Japonijos obligacijas per ketvirtį grąža siekė 0,2 procento, o investicijų į užsienio obligacijas grąža sudarė 2,5 procento.

Dvidešimt keturis procentus savo valdomų lėšų minimas pensijų fondas yra investavęs į Japonijos kompanijų akcijas, be to, panaši dalis investuota ir į užsienio bendrovių akcijas. Į vietines obligacijas rugsėjo pabaigoje Japonijos pensijų fondas buvo investavęs 28,5 procento savo visų lėšų, na o keturiolika procentų valdomų pinigų buvo investuota į užsienio obligacijas.
 
Dar nėra komentarų