JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2017-10-20 14:19 Komentarai: (0)
JAV akcijų ateities sandoriai stiebiasi į viršų, nemažai prie to prisideda vakar vėlai vakare JAV Senate patvirtintas kitų metų biudžetas – traktuojama, kad jis padeda pagrindus mokesčių reformos įgyvendinimui.



Didesnė dalis JAV akcijų ketvirtadienį sugebėjo atsitiesti iš neigiamos teritorijos, kur buvo panirta sesijos pradžioje. Tiesa, Nasdaq indeksas kiek koregavosi, o tą labiausiai lėmė smukę technologijų ir energetikos sektoriai. Atsitiesimui nemažai įtakos padarė teigiamos ekonomikos naujienos. Per praėjusią savaitę JAV naujų bedarbių paraiškų skaičius siekė 222 000, kuomet buvo prognozuota 240 000, o Filadelfijos FED gamybos sektoriaus indeksas spalį užkopė iki 27,9 punkto, nors buvo laukta susitraukimo nuo 23,8 iki 21,9 punkto. Kompanijų fronte galima paminėti Philip Morris, kurios akcijos smuko bemaž 4%, rezultatams prasilenkus su analitikų lūkesčiais.

Azijoje akcijos taip pat pradžioje buvo labiau linkusios kristi, tačiau vėliau švelnus investuotojų optimizmas paėmė viršų. Galima tik priminti, kad savaitgalį vyks pirmalaikiai parlamento rinkimai Japonijoje, kuriuos sušaukė premjeras Shinzo Abe. Visi tikisi, kad ministro pirmininko partijos koalicija išlaikys valdžią ir galbūt net ją kiek sustiprins.

Europoje akcijos kyla aukštyn. Volvo AB pranešė prognozes pranokusį trečio ketvirčio pelną, o tą daugiausiai lėmė ūgtelėję vilkikų pardavimai. Kita automobilių gamintoja – Vokietijos Daimler – pranešė dviprasmiškus rezultatus. Mercedes-Benz gamintojos ketvirčio pelnas smuko nuo 2,6 mlrd. EUR iki 2,18 mlrd. EUR, nors pajamos ir išaugo 6%. Pelno nuosmukį lėmė Mercedes-Benz atšaukimai dėl oro pagalvės defektų, be to, išlaidų patirta dėl dyzelinių automobilių taršos emisijų skandalo. Šiandien taip pat paskelbtas euro zonos rugpjūčio einamosios sąskaitos perteklius, kuris gana netikėtai nuo 31,5 mlrd. EUR liepą šoktelėjo iki 33,3 mlrd. EUR, nors ekonomistai prognozavo susitraukimą iki 26,2 mlrd. EUR.

Naftos kaina šiandien krenta. Nesant naujų pranešimų dėl Irako ir Irano daugelis bando koncentruotis į OPEC žaliavos išgavimo ribojimą. Šioje vietoje aktualu, kaip bus tvarkomasi su Nigerija ir Libija, kurių išgavimas vis dar auga. Tuo tarpu OPEC generalinis sekretorius Mohammadas Barkindo vakar konferencijoje Londone pareiškė, jog mato spartėjantį naftos rinkos susibalansavimą ir tikisi, kad iki 2020 m. pasaulio naftos paklausa viršys 100 mln. barelių per dieną. Pavyzdžiui, šių metų prognozė siekia beveik 97 mln. barelių per dieną.

Šiandien išgirsime J. Yellen kalbą ir sužinosime JAV nenaujų namų pardavimus, taip pat toliau tęsis bendrovių ketvirtinių rezultatų skelbimas (žiūr. lentelę). Savaitgalį įvyks pirmalaikiai rinkimai Japonijoje. Antradienį Europoje bus gausiai skelbiami gamybos ir paslaugų sektorių išankstiniai indeksai. Savaitės viduryje sužinosime Vokietijos Ifo verslo sąlygų indeksą, JK preliminarų BVP, JAV ilgalaikio vartojimo prekių užsakymus ir standartiškai – naftos atsargas. Ketvirtadienį vyks bene svarbiausias savaitės įvykis – ECB susitikimas ir sprendimai dėl monetarinės politikos. Taip pat bus paskelbtos JAV bedarbių paraiškos ir būstų pardavimų rodiklis. Galiausiai penktadienį pagrindinis dėmesys nukryps į JAV išankstinį 3 ketvirčio BVP.

 
Dar nėra komentarų