J.Paulsen: gali pasikartoti krachas akcijų rinkoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-10-20 13:30 Komentarai: (0)
Akcijų rinkoje gali pasikartoti krachas, tiesa, ne tokiu mastu kaip prieš trisdešimt metų kuomet Amerikos akcijų rinkoje vos per vieną prekybos sesiją sulaukėme rekordinio kritimo, pareiškė Leuthold Group vyriausiasis investicijų strategas Jim Paulsen.

Būtent šį ketvirtadienį sukako trisdešimt metų nuo to laiko kai Niujorko vertybinių popierių biržoje buvo pats dramatiškiausias ir didžiausias kritimas per visą jos 225 metų istoriją.

1987 metų spalio devynioliktą dieną vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų Dow Jones driokstelėjo žemyn net 22 procentais bei prarado rekordinius 508 punktus. Nuo to laiko minimo indekso vertė pašoko net 1025 procentais. Amerikoje bulių rinka jau tęsiasi devynerius metus ir tuo pačiu yra viena iš ilgiausių istorijoje.

„Aš manau, kad tai įmanoma“ - sakė Jim Paulsen paklaustas apie kracho arba griūties tikimybę akcijų rinkoje.

„Manau, kad pamatysime sulėtėjimą, nes tai natūralu, bet tuo pačiu aš tikrai galvoju, kad tikriausiai pamatysime dar daugiau akį traukiančių dienų. Galbūt ne tokio pačio dydžio ką turėjome 1987 metais“ - teigė jis.

Vien nuo šių metų pradžios vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų Dow Jones Industrial Average jau paaugo net virš septyniolikos procentų.
 
Dar nėra komentarų