M.Faber ir toliau siūlo prisiminti istorinius faktus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-10-20 01:58 Komentarai: (0)
Žinomas investuotojas ir finansų rinkų žinovas Marc Faber susilaukė daug kritikos po to kai pareiškė, jog Amerika yra tokia kokia yra pagrinde dėl to, kad joje vadovauja baltoji rasė. Nepaisant neigiamos reakcijos, jis ir toliau siūlo prisiminti istorinius faktus.

Minimas specialistas yra įsitikinęs, kad Amerika būtų visai kitokia, jei ją būtų kolonizavę afrikiečiai, o ne europiečiai.

„Aš nesakau, kad būtų blogiau. Aš tiesiog sakau, kad pažanga būtų kitokia“ - tikino Marc Faber.

Paklaustas, kodėl pažanga būtų blogesnė, jis atsakė, kad tai europiečiai atnešė mokslą į Ameriką. Jie įdiegė techninius įgūdžius.

„Aš nesu tikras, ar afrikiečiai taip padarytų. Afrikiečiai visada naudoja persekiojimo klišes, kad paaiškintų savo ekonominę padėtį, teigdami, kad tai yra kolonistų kaltė“ - sakė žinomas investuotojas ir finansų rinkų žinovas.

Tuo pačiu Marc Faber teigė, kad jis nerimauja dėl žodžio laisvės pasaulyje, o ypač Amerikoje.

„Jei turite gyventi visuomenėje, kurioje negalite išreikšti savo nuomonės, ir jūsų požiūriai yra nedelsiant pasmerkti be tolesnės analizės ir analizės konteksto, kuriame jie parašyti, jei jūs negalite su tuo gyventi, tai yra liūdna būklė, kurioje atsirado spaudos laisvė ir saviraiškos laisvė“ - atkreipė dėmesį jis.
 
Dar nėra komentarų