JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2017-10-19 15:10 Komentarai: (0)
JAV akcijų indeksų ateities sandoriai leidžiasi, investuotojams nusiimant pelnus po pastarojo meto pakilimo. Krenta technologijų kompanijų akcijos (eBay, Apple, Nvidia).



Trečiadienį visi trys pagrindiniai akcijų indeksai kilo aukštyn ir pasiekė savus rekordus (Dow Jones perkopė 23 000 punktų atžymą). Daugiausia pakilimą lėmė teigiami kompanijų ketvirtiniai rezultatai, o jų fronte ryškiau išsiskyrė International Business Machines (IBM) akcijos, brangusios beveik 9% po sėkmingų pasiekimų. Teigiamos tendencijos į viršų nesustabdė ir ne itin nudžiuginę JAV NT rinkos rodikliai: rugsėjį naujų gyvenamųjų būstų statybos leidimų sumetintas skaičius siekė 1,27 mln. (-4,5% per mėnesį), o pradėtas statyti naujų būstų sumetintas skaičius apsistojo ties 1,13 mln. (-4,7% per mėnesį). Šie skaičiai ne tik rodo susitraukimą, tačiau ir prasilenkė su analitikų lūkesčiais.

Azijoje didesnė dalis rinkų krito, o žemyn jas labiausiai tempė pigusios Kinijos akcijos. Kinijos ūkio statistika nuvylė investuotojus: šalies BVP trečią ketvirtį ūgtelėjo 6,8%, o tai rodo lėtėjantį tempą, nes antrą ketvirtį fiksuotas 6,9% šuolis. Savo ruožtu P. Korėjos centrinis bankas kilstelėjo savo šalies BVP ir infliacijos prognozes, todėl dalis investuotojų tikisi, jog netrukus bus pakeltos palūkanos, šiuo metu esančios rekordinėse žemumose (1,25%). Pagal atnaujintas prognozes, laukiama, jog šiemet BVP didės 3% (anksčiau 2,8%), o infliacija spartės iki 2% (anksčiau 1,9%). Kitąmet tikimasi 2,9% BVP plėtros.

Europoje akcijos leidžiasi žemyn, o prie to nemažai prisideda nuogąstavimai dėl Katalonijos. Manoma, kad netrukus centrinė Ispanijos valdžia įves tiesioginį valdymą, tad tai turėtų pakurstyti naujas protestų akcijas. Jungtinės Karalystės mažmenininkų pardavimai rugsėjį per mėnesį traukėsi 0,8%, nors analitikai prognozavo 0,1% kritimą. Tarp kompanijų išsiskiria apie 4% pingančios Unilever akcijos, nes pasiektas ketvirčio pajamų augimas buvo lėtesnis nei lauktas. Tuo tarpu teigiamais pranešimais išsiskyrė Philips Lighting N.V. ir Roche Holding AG kompanijos. Pirmoji paskelbė trečiąjį ketvirtį pelną daugiau nei padvigubėjus, o antroji apie toliau sėkmingai augusius pardavimus, prie kurių itin prisidėjo naujieji įmonės vaistai (Ocrevus, Tecentriq, Alecensa).

Naftos kaina šiandien jau leidžiasi, nors vakar dar tęsė savo įspūdingą paskutinių dienų spurtą. Šiuo metu bene labiausiai investuotojus neraminantis faktorius yra kariniai veiksmai Irako Kurdistano regione, kur vietos kurdai balsavo teigiamai referendume dėl nepriklausomybės. Šis regionas yra turtingas naftos. Vakar buvo paskelbtos oficialios JAV naftos atsargos, kurios per praėjusią savaitę sumenko 5,7 mln. barelių. Tai yra šiek tiek daugiau nei prognozavo daugelis analitikų (tarp jų S&P Global Platts), tačiau mažiau negu 7,1 mln. barelių susitraukimas, kurį prognozavo visų stebima privati agentūra API (American Petroleum Institute).

Šiandien, be įmonių ketvirtinių ataskaitų, investuotojai stebės JAV bedarbių paraiškas ir Filadelfijos gamybos indeksą. Penktadienį išgirsime J. Yellen kalbą ir sužinosime JAV nenaujų namų pardavimus.

 
Dar nėra komentarų