Goldman Sachs nudžiugino

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-10-17 15:20 Komentarai: (0)
Investicinis bankas iš Amerikos Goldman Sachs paskelbė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie nudžiugino. Jie ne tik buvo pagerinti, tačiau dar ir viršijo lūkesčius. Prieš prekybinės sesijos metu jo akcijos brango: Goldman Sachs 244.75 (0.97%).

Per praėjusį ketvirtį minimo banko grynasis pelnas siekė 2,128 mlrd. dolerių arba 5.02 dolerius akcijai. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pelnas paaugo dviem procentais, na o lyginant su antru šių metų ketvirčiu, jis pasistiebė šešiolika procentų.

Analitikai prognozavo, jog Goldman Sachs banko ketvirčio pelnas akcijai sudarys vidutiniškai tik 4.17 dolerių.

Grynosios banko pajamos per praėjusį ketvirtį sudarė 8,326 mlrd. dolerių, kas lyginant su ankstesniu ketvirčiu, buvo šešiais procentais daugiau, na o per metus jos paaugo dviem procentais. Analitikai šiuo atveju laukė, kad pajamos sudarys vidutiniškai 7,54 mlrd. dolerių.

Pajamos iš prekybos vertybiniais popieriais krito septyniolika procentų iki 1.45 mlrd. dolerių, tačiau buvo didesnė nei laukta, nes prognozuota, jog jos sudarys vidutiniškai 1.38 mlrd. dolerių. Pajamos iš prekybos obligacijomis susitraukė labiau, t.y. krito dvidešimt šešiais procentais.

Bendrai po pirmų devynių šių metų mėnesių Goldman Sachs banko grynasis pelnas siekia 6,214 mlrd. dolerių, o grynosios pajamos sudaro 24,239 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pelnas paaugo beveik ketvirtadaliu, o pajamos padidėjo aštuoniais procentais.

Nuo šių metų pradžios minimo banko rinkos vertė padidėjo virš vieno procento, o per pastaruosius vienerius metus - 42,2 procento. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė atitinkamai pakilo virš šešiolikos procentų bei 26,6 procento.


Goldman Sachs akcijų kaina praėjusių metų pabaigoje ir šių metų pradžioje pakilo virš prieš tai buvusio visų laikų rekordinio lygio. Tačiau po to sulaukėme šio lygio tęstavimo ir savotiškos konsolidacinės fazės, kuri tęsiasi iki šiol.

 
Dar nėra komentarų