B.Gross: Fed sukūrė „netikras rinkas“

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-10-10 13:53 Komentarai: (1)
Žinomas investuotojas Bill Gross pareiškė, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas ir jo vykdoma monetarinė politika sukėlė anomalijas finansų rinkose ir iškreipė kapitalizmą.

„Aš manau, kad turime „netikras rinkas““ - teigė jis.

Jo nuomone, Amerikos valstybinių skolos vertybinių popierių pajamingumas turėtų būti didesnis, nes Amerikos Federalinis Rezervų bankas mažina savo balansą, bet jis yra žemesnis ir didės tik po truputį.

2,1 mlrd. dolerių vertės Janus Henderson Global Unconstrained Bond Fund fondo valdytojas Bill Gross teigia, kad taip yra todėl, nes investuotojai ieško pelningumo, tad atsižvelgiant į tai sumažėjo skirtumai, kas yra Fed vykdomos švelnios pinigų politikos pasekmė.

„Net Kinija ir Pietų Korėja yra puikūs rizikingos prekybos pavyzdžiai, kur skirtumai yra labai žemi. Pasaulinėje rinkoje nėra jokio realaus pranašumo. Visur yra taip standu, kad sunku pasirinkti nugalėtoją iš šios suklastotos grupės“ - tikino jis.

Bill Gross dar kartą pakartojo savo įspėjimą, kad Amerikos Centrinio banko vadovė Janet Yellen ir kiti pasaulio politikos formuotojai ypatingos pinigų politikos eroje neturėtų pasikliauti istoriniais modeliais, tokiais kaip Taylor taisyklė ir Phillips kreivė.
 
1.   Parašė .oOo.   2017-10-10 14:20  

... FED patvarkė kapitalizmą iškreiptu būdu...
Pagaidino?