OPEC mechanizmas veikia

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-10-05 13:33 Komentarai: (1)
OPEC generalinis sekretorius Mohammed Barkindo mano, kad bendradarbiavimas tarp naftą išgaunančių šalių yra veiksmingas ir duoda rezultatų, o lapkričio mėnesį turėtų būti susitarta dėl naujų naftos tiekimo apribojimų.

Mohammed Barkindo kalbėdamas Rusijos energetikos forumo Maskvoje kuluaruose teigė, kad buvo sukurta nauja naftos išgavėjų bendradarbiavimo dvasia.

„Kartu su Rusijos Federacija ir kitomis šalimis galiu jus patikinti, kad mes rašome visiškai naują skyrių naftos istorijoje“ - sakė jis.

OPEC generalinis sekretorius tuo pačiu pridūrė, kad jis tikisi, jog naujas susitarimas dėl naftos gavybos ribojimo bus pasiektas prieš naftos išgavėjų atstovų susitikimą, kuris numatytas lapkričio trisdešimtą dieną Vienoje.

„Tai bus istorinis sprendimas, nes jis bus priimtas per pirmosios bendradarbiavimo deklaracijos metines“ - sakė Mohammed Barkindo.

Paklaustas ar bus kokia nors nauja struktūra skirta nubausti šalis, kurios viršijo naftos gavybos kvotas, jis teigė, kad dabartinis procesas buvo veiksmingas.

„Aš negaliu paneigti to, kas veikia. Mes šį mechanizmą pradėjome sausio mėnesį, ir kiekvieną mėnesį nuolat peržiūrime struktūrą, mechanizmą, įgyvendinimo lygį ir aktyviai konsultavomės ne tik su Persijos įlankos bendradarbiavimo taryba, bet ir su visomis kitomis dalyvaujančiomis šalimis“ - tikino OPEC generalinis sekretorius.

„Jie patenkinti, visi esame įsitikinę, kad struktūra ir mechanizmas veikia. Taigi negaliu paneigti dabartinio mechanizmo“ - reziumavo jis.
 
1.   Parašė maxa   2017-10-05 14:53  

Susirinko pasaulinio lygio reketininkai-bandiuganai su čiurkom priešaky ir aiškina kaip jie "gelbsti" pasaulio ekonomiką. Eik sau kokie geradariai. Gi tiek darbo įdėjo, kad pasigamintų naftą ir dujas per praėjusius milijonus metų.