Rusija neatmeta, kad gali būti pratęstas naftos gavybos ribojimas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-10-04 18:34 Komentarai: (0)
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šiandien paskelbė, kad jo atstovaujama šalis gali pritarti didžiausių naftos išgavėjų susitarimui pratęsti šios žaliavos gavybos ribojimą dar ilgesniam laikotarpiui, t.y. iki 2018 metų pabaigos.

Šiuo metu Rusija su OPEC organizacijos ir keliomis kitomis šalimis yra sutarusi naftos gavybą riboti 1,8 mln. barelių per dieną iki kitų metų kovo mėnesio.

„Mes priimsime sprendimą remiantis 2018 metų kovo mėnesio realia padėtimi, tačiau neatmetu galimybės, kad galime pratęsti“ - tikino Rusijos prezidentas.

„Jei mes kalbame apie galimą pratęsimą, tuomet, žinoma, tai turėtų būti bent iki 2018 metų pabaigos“ - pridūrė jis.

„Mūsų veiksmai su OPEC yra naudingi visai pasaulio ekonomikai“ - pabrėžė Vladimiras Putinas.

Kiek anksčiau naftos išgavėjai, kurie nepriklauso OPEC organizacijai, aptarė galimybę pratęsti šios žaliavos gavybos ribojimą ilgesniam terminui nei iki kitų metų kovo mėnesio. Kalbėta apie papildomą trijų - šešių mėnesių laikotarpį.

Artimiausias OPEC atstovų ir kitų naftos išgavėjų susitikimas bus surengtas lapkričio trisdešimtą dieną.

Rusijos prezidentas ketvirtadienį Maskvoje aptars padėtį pasaulio naftos rinkoje su Saudo Arabijos karaliumi Salmanu. Saudo Arabija yra didžiausia naftos išgavėja tarp OPEC kartelio narių.

Tuo pačiu šiandien Vladimiras Putinas pareiškė, jog Rusija nemano, kad būtina prisijungti prie OPEC organizacijos.

„Kaip visi matome, ir kaip mato visi analitikai, net mūsų buvimas už OPEC ribų leidžia mums veiksmingai koordinuoti mūsų darbą. Mes nemanome, kad būtina susisieti su kažkokiais administraciniais apribojimais“ - pažymėjo jis.

Artėjant vakarui biržoje už barelį Brent žaliavinės naftos buvo mokama po 55.91 dolerį, arba 0,16 procento mažiau nei vakar, na o WTI nafta buvo nežymiai pabrangusi iki 50.44 dolerių už barelį.
 
Dar nėra komentarų