Vertės pasaulyje pavys esančias Volstrite

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-10-03 01:47 Komentarai: (0)
Stabilizacija Niujorko Vertybinių popierių biržoje bei kompanijų verčių padidėjimas kitose rinkose, kur jos šio metu yra mažesnės nei Amerikoje, tai yra tas scenarijus, kurio tikisi Barclays banko specialistai.

Dauguma vertinimo priemonių rodo, kad Amerikos kompanijų akcijos yra pervertintos, ataskaitoje tikina minimo banko atstovai.

Pavyzdžiui, Nobelio premijos laureato Robert Shiller sukurtas kainos ir pelno tenkančio vienai akcijai santykinis rodiklis, kurį apskaičiuojant atmetamas cikliškumo veiksnys, šiuo metu kalbant apie Amerikos bendroves viršija trisdešimties reikšmę, t.y. faktiškai rekordinė vertė jei neįvertintume buvusio piko prieš Didžiąją depresiją arba prieš internetinį burbulą.

Tačiau Barclays banko specialistai teigia, kad tai nereiškia, jog sulauksime meškų rinkos, t.y. kritimo, nes bendrojo vidaus produkto augimo perspektyva išlieka pozityvi, infliacija yra stabili, be to, toliau gerėja Amerikos įmonių veiklos rezultatai.

„Kadangi su laiku pelningumas pasaulyje pasieks Amerikos maržas, mūsų baziniame scenarijuje numatytas Amerikos rinkos stabilizavimasis ir verčių augimas kitose rinkose“ - mano Barclays analitikai.

Kalbant apie Amerikos rinką, jie rekomenduoja pirkti ciklinių sektorių atstovių akcijas, t.y. finansų, pramonės, ilgalaikio vartojimo prekių gamintojų ir su susijusių su nafta. Kita vertus jie rekomenduoja vengti gynybinio sektoriaus narių, t.y. pagrindinių vartojimo prekių gamintojų, sveikatos priežiūros ir komunalinių paslaugų įmonių akcijų.
 
Dar nėra komentarų