J.Yellen: FED nežino mažos infliacijos priežasčių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-09-21 14:58 Komentarai: (1)
Amerikoje žemame lygyje išliekanti infliacija šalies Federaliniam Rezervų bankui iki tam tikro lygio išlieka „galvosūkis“, vakarykštės savo spaudos konferencijos metu pareiškė šio banko vadovė Janet Yellen.

Ji tuo pačiu pabrėžė, kad gali būti keičiama banko balanso sumos mažinimo politika, tačiau tą gali lemti tik esminiai pokyčiai ekonomikoje.

„FED supratimas apie infliacines jėgas yra neišsamus, o bankininkai atidžiai stebi infliacijos situaciją“ - teigė Janet Yellen.

Jos manymu, infliacijos kritimas šiais metais žemiau dviejų procentų lygio - tai „galvosūkis“ bei jį didžiąją dalimi nelemia ekonomikos cikliškumas. Ji pabrėžė, kad Amerikos Centrinis bankas išlaiko įsipareigojimą padidinti infliaciją iki tikslinio lygio.

„Reikšmingas energijos išteklių kainų kritimas ir dolerio vertės augimas sumažino importo kainas nuo pat 2014 metų. Einamaisiais metais infliacijos atsitraukimas nuo dviejų procentų tikslinio lygio, kai neturi poveikio nei vienas iš paminėtų veiksnių, tai yra tam tikras galvosūkis“ - spaudos konferencijos metu sakė Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovė.

Ji tikisi, kad dabartinis infliacijos nuosmukis bus tik laikinas ir vidutinės trukmės laikotarpiu šis rodiklis pakils iki tikslinio dviejų procentų lygio.
 
1.   Parašė youngcat   2017-09-21 18:00  

Kam galvosukis, o kam seniai aiskus.