Verslo ir rinkų naujienos » Bitcoin - tai burbulas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-09-20 01:55.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25973


Bridgewater Associates hedge fondo įkūrėjas ir milijardierius Ray Dalio pareiškė, jog jis netiki kriptovaliutomis ir jų perspektyvomis. Jo nuomone, populiariausia pasaulyje virtuali valiuta bitcoin - tai burbulas.

„Šiandien su bitcoin jūs negalite atlikti daug sandorių. Jūs negalite jo išleisti labai lengvai“ - atkreipė dėmesį Ray Dalio.

„Tai yra itin spekuliacinio pobūdžio. Žmonės galvoja: ar galiu jį parduoti už didesnę kainą, taigi tai burbulas“ - tikino minimas milijardierius.

„Tai nėra veiksminga turto saugykla, nes ji palyginti su auksu yra nepastovi. Bitcoin yra labai spekuliacinė rinka. Bitcoin - tai burbulas“ - tiesiai šviesiai rėžė žinomas investuotojas.

Jis tuo pačiu atkreipė dėmesį, kad yra dvi svarbios sąlygos, kurios lemia, kad valiuta yra veiksminga, t.y. sandorių paprastumas kaip mainų priemonė ir turto saugykla.

„Gaila, kad tai gali būti valiuta. Ji galėtų veikti konceptualiai, tačiau šiuo metu vykdomas spekuliacijų kiekis ir sandorių trūkumas kenkia“ - reziumavo Bridgewater Associates hedge fondo įkūrėjas ir milijardierius Ray Dalio.