D.Trump prisidėjo prie akcijų rinkos pakilimo iki rekordinio lygio

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-09-18 16:29 Komentarai: (1)
Daugiau nei septyniasdešimt penki procentai finansų direktorių mano, kad Amerikos prezidentas Donald Trump bent dalinai prisidėjo prie to, kad akcijų rinkos šiais metais pakilo iki naujų rekordinių lygių. Tokie duomenys buvo gauti atlikus CNBC pasaulinę Finansų rinkų tarybos atstovų apklausą.

CNBC Pasaulinę finansų valdybos tarybą atstovauja didžiausios viešosios ir privačios bendrovės pasaulyje, kurių bendra kapitalizacija siekia 4 trilijonus dolerių. Tyrimas vyko nuo rugsėjo 5 - 13 dienomis.

Apklausa parodė, kad daugiau nei trys ketvirtadaliai finansų vadovų mano, jog prezidentas Donald Trump bent jau iš dalies yra atsakingas už šių metų pakilimą akcijų rinkose. Tuo tarpu 17,1 procento iš jų nurodė, kad tai būtent Amerikos prezidentas labiausiai prisidėjo prie rekordinių lygių akcijų rinkose.

Tiesa, kitose srityse Donald Trump indėlis, anot finansų direktorių, jau kur kas mažesnis. Štai net 51,4 procento respondentų mano, kad jis nei kiek neprisidėjo prie bedarbystės šalyje sumažėjimo, be to, 45,7 procento apklausoje dalyvavusių teigė, jog jis neprisidėjo ir prie šalyje šiais metais sukurtų naujų darbo vietų.

Finansų direktoriai pabrėžė, kad naujojo Amerikos prezidento administracija svariai prisidėjo prie reguliavimo mažinimo. Net 74,3 procento respondentų mano, kad reguliavimo mažinimas - tai Donald Trump administracijos pasiekimas, kuris ateityje turės didžiausią teigiamą poveikį jų kompanijoms.
 
1.   Parašė W Buffett   2017-09-18 17:55  

Bubble balllloooooonnnn