Verslo ir rinkų naujienos » Rusijoje dar labiau sumažinta palūkanų norma


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-09-15 15:40.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25957


Kaip ir buvo laukta šiandien Rusijos Centrinis bankas dar labiau sumažino savo bazinę palūkanų normą, t.y. atpigino skolinimąsi. Be to, užsimenama, jog šalyje pinigų politika gali būti švelninama ir dar labiau.

Rusijoje šios šalies Centrinis bankas savo palūkanų norma nurėžė 0,5 procento iki 8,5 procento, kas atitiko ekonomistų prognozių vidurkį.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgus į mažėjantį infliacinį spaudimą šalyje. Metinis kainų prieaugis dar 2015 metų pradžioje Rusijoje siekė net septyniolika procentų, na o dabar sudaro vos 3,3 procento, kai Centrinio banko nustatytas tikslinis lygis siekia keturis procentus. Tad atsižvelgus į tai neatmetama, kad šios šalies Centrinis bankas šiais metais dar labiau sumažins savo bazinę palūkanų normą.

Tuo pačiu Rusijos banko atstovai reaguodami į padidėjusį vartojimą šalyje mano, kad šiais metais Rusijos bendrasis vidaus produktas gali ūgtelėti net 2,2 procento, t.y. lūkesčiai kilstelti iki 1,7 - 2,2 procento, kai anksčiau prognozuotas 1,3 - 1,8 procento prieaugis.

Artimiausias Rusijos Centrinio banko atstovų posėdis bus surengtas spalio mėnesį.

Po pietų valiutų rinkoje už vieną dolerį mokėta po 57.5842 rublius, arba 0,15 procento daugiau nei vakar, na o mūsų valiuta Rusijos rublio atžvilgiu buvo pabrangusi virš vieno procento iki 68.9849 rublių. Nuo šių metų pradžios doleris Rusijos valiutos atžvilgiu atpigo 5,8 procento, tuo tarpu euras sustiprėjo virš septynių procentų. Per pastaruosius vienerius metus atitinkamai doleris rublio atžvilgiu atpigo vienuolika procentų, o euras - 5,3 procento.