JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2017-09-15 14:45 Komentarai: (0)
Po naujausio Š. Korėjos raketos paleidimo virš Japonijos iš pradžių JAV akcijų ateities sandoriai krito, tačiau dabar ištirpdė beveik visą buvusį nuopuolį.



Ketvirtadienį tik Dow Jones indeksas sugebėjo švelniai pakilti, tačiau didesnės apimties S&P500 ar Nasdaq leidosi žemyn. Prie to nemažai prisidėjo mažmenininkų sektorius, kurio pardavimų apimtis kaip tik ir išvysime šiandien, tad bus galima geriau įvertinti jo būklę. Vakar pasirodęs JAV rugpjūčio mėnesio vartotojų kainų indeksas siekė 0,4% ir pranoko 0,3% prognozę. Nors teoriškai tai palankus rodiklis JAV centriniam bankui (FED), kurio infliacijos tikslas yra 2%, tačiau daugelis analitikų pernelyg nesureikšmina šių duomenų, nes rugpjūtis jau apėmė dalinai kilusias degalų ir kitų produktų kainas, prasiautus uraganui Harviui.

Naktį Š. Korėjai paleidus dar vieną raketą virš Japonijos Azijoje akcijos šiek tiek koregavosi, nors pačios Japonijos akcijų kursai netgi sugebėjo pakilti. Išsyk pabrango auksas ir jena. Jungtinių Tautų Saugumo taryba susirinks penktadienį į pasitarimą, o jį iniciavo JAV ir Japonija.

Europoje akcijos svyruoja ties teigiamomis ir neigiamomis reikšmėmis. Panašu, kad investuotojai jau priprato prie Š. Korėjos provokacijų ir jautriau į tai nesureagavo. Finansų sektorių kiek smukdo Olandijos banko ABN Amro Group NV akcijos, kadangi vyriausybė paskelbė pardavusi 7% akcijų, už vieną gaunant 23,50 EUR. Per finansų krizę 2008 metais Olandija nacionalizavo šį banką, o dabar nuosavybės dalis sumažėjo nuo 63% iki 56%.

Naftos kaina vakar pakilo ir šiandien išsilaiko praktiškai tame pačiame lygyje. Prie šios savaitės šuolio bene labiausiai prisideda Tarptautinės energetikos agentūros trečiadienį paskelbta statistika, jog rugpjūtį pasaulyje per dieną išgaunamos naftos apimtys sumenko 720 000 barelių.

Šiandien investuotojams aktualiausia bus sužinoti, kaip kito JAV mažmenininkų pardavimai ir pramonės produkcijos apimtys rugpjūtį. Kitą savaitę antradienį pasirodys JAV NT sektoriaus rodikliai ir Vokietijos ZEW investuotojų pasitikėjimo ekonomika indeksas. Trečiadienį išvysime JK mažmenininkų pardavimus, JAV naftos atsargas ir įvyks svarbiausias savaitės įvykis – FED susitikimas, kur bus sprendžiama dėl monetarinės politikos priemonių. Ketvirtadienį analogiškai posėdžiaus Japonijos centrinis bankas, o taip pat bus paskelbtos JAV bedarbių paraiškos ir Filadelfijos FED gamybos sektoriaus indeksas. Galiausiai penktadienį paaiškės daugelio Europos valstybių ir euro zonos išankstiniai gamybos ir paslaugų sektorių indeksai.

 
Dar nėra komentarų