Didesnė tikimybė, jog Fed šiais metais dar padidins palūkanas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-09-15 13:09 Komentarai: (0)
Po vakar pasirodžiusių duomenų apie rugpjūtį buvusią infliaciją Amerikoje, kuri viršijo lūkesčius, investicinio banko Goldman Sachs specialistai mano, kad tuo pačiu padidėjo tikimybė, kad šioje šalyje šiais metais dar kartą bus kilstelta bazinė palūkanų norma.

Minimo banko analitikai tokią tikimybę kilstelėjo nuo 55 iki 60 procentų bei mano, kad labiausiai tikėtina, kad to galime sulaukti pačioje metų pabaigoje, t.y. gruodžio Fed posėdžio metu.

Goldman Sachs ekonomistai dabar prognozuoja, kad infliacijos rodiklis kuriam Amerikos Federalinis Rezervų bankas teikia pirmenybę, t.y. vartotojų kainų indeksas (PCE) per rugpjūčio mėnesį paaugo 0,16 procento, na o metinis šio rodiklio prieaugis per paskutinį vasaros mėnesį siekė 1,34 procento.

Be to, vakar pirmą kart nuo pat liepos mėnesio vidurio rinkoje tikimybė, kad Fed padidins savo bazinę palūkanų normą gruodį paaugo virš penkiasdešimties procentų. Remiantis kontraktais, tikimybė, kad Amerikos Centrinis bankas gruodį kilstels savo palūkanų normą 25 baziniais punktais šiuo metu vertinama 50,9 procento.

Priminsime, kad šiais metais Amerikoje pinigų politika buvo sugriežtinta du kartus, be to, bazinė palūkanų norma buvo kilstelta ir praėjusių metų pabaigoje. Remiantis Amerikos Federalinio Rezervų banko atstovų prognozėmis, šiais metais ji šalyje turėtų būti iš viso padidinta tris kartus.
 
Dar nėra komentarų