Anglijos bankas įspėja, jog gali gana greit padidinti palūkanų normą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-09-14 15:01 Komentarai: (1)
Nors po šiandien įvykusio Anglijos banko atstovų posėdžio buvo pranešta, kad bazinė palūkanų norma kaip ir buvo laukta išlieka nepakeista, tačiau kur kas svarbiau buvo tai, jog buvo užsiminta, kad labai tikėtina, jog to sulauksime per artimiausius mėnesius.

Bazinė palūkanų norma Anglijoje ir toliau sudarys 0,25 procento, na o už tokį sprendimą kaip ir buvo prognozuota pasisakė septyni iš devynių Centrinio banko narių, tuo tarpu likę du balsavo už tai, kad pinigų politika būtų sugriežtinta.

Aktyvų supirkimo programos vertė taip pat išliko ta pati, t.y. ji ir toliau sudarys 435 milijardus svarų.

Tačiau tuo pačiu Anglijos banko atstovai užsiminė, kad labai tikėtina, jog per artimiausius kelis būsimus mėnesius dėl paspartėjusio kainų prieaugio bus reikalingas bazinės palūkanų normos padidinimas.

„Dauguma narių nusprendė, kad jei ekonomika ir toliau laikysis dabartinės perspektyvos, t.y. toliau mažės atsilikimas ir palaipsniui didės pagrindinis infliacinis spaudimas, tuomet per artimiausius mėnesius tikėtinas kai kurio monetarinio stimuliavimo pašalinimas“ - rašoma Anglijos banko pranešime.

Po šios informacijos pasirodymo svaro vertė šoktelėjo tiek euro, tiek dolerio bei daugelio kitų valiutų atžvilgiu. Po pietų valiutų rinkoje už vieną svarą mokėta po 1.33208 dolerius bei po 1.12014 eurų, t.y. atitinkamai 0,86 ir 0,85 procento daugiau.

Nuo šių metų pradžios svaras mūsų valiutos atžvilgiu atpigo 4,3 procento, o dolerio pabrango 8,1 procento.
 
1.   Parašė SPeed_FANat1c   2017-09-14 19:23  

siauteja svaras