M.Faber: ilgalaikėje perspektyvoje aš nesu optimistas dolerio atžvilgiu

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-09-14 13:30 Komentarai: (0)
Amerikos doleris gali lengvai atšokti į viršų 4 - 5 procentais nuo dabartinio lygio, tačiau prezidentas Donald Trump ir jo administracija neleis šiai valiutai sustiprėti ilgalaikėje perspektyvoje, tikina žinomas finansų rinkų žinovas Marc Faber.

Šie metai doleriui iš ties prasti, nes štai jo indeksas nuo metų pradžios krito dešimt procentų. Šios valiutos atžvilgiu pabrango tiek euras, tiek Meksikos pesas bei kitos valiutos.

„Manau, kad doleris gali lengvai pakilti nuo 4 iki 5 procentų, o gal ir dar daugiau. Tačiau ilgalaikėje perspektyvoje aš nesu optimistiškai nusiteikęs dolerio atžvilgiu. Jūs tiesiog turėtumėte pažvelgti į Amerikos administraciją ir jų ekonominę politiką, kuri ilgainiui nepadės sustiprėti doleriui“ - tikino Marc Faber.

„Jie iš tikrųjų šaudo patys sau į kojas. Taigi, ilgalaikėje perspektyvoje aš akivaizdžiai neigiamai nusiteikęs Amerikos dolerio atžvilgiu“ - pridėjo jis.

Tačiau trumpalaikiu laikotarpiu minimas investuotojas ketina dalį savo turimų eurų pakeisti į dolerius.

„Klausimas yra, kokia valiuta yra daug geresnė už JAV dolerį? Jos visos nėra itin pageidaujamos, todėl kai kurie žmonės daug investuoja į vadinamąją kriptovaliutą“ - sakė žinomas finansų rinkų žinovas.

Jis teigė, kad pats neinvestavo į virtualias valiutas, tačiau pripažino, jog jos siūlo galimybę užsidirbti pinigų. Pastebimas kriptovaliutų pasiūlos padidėjimas lėmė tai, jog investuotojams tapo sunku įvertinti šių pinigų vertę.

Marc Faber teigia, kad galima uždirbti ir iš investavimo į auksą bei į besivystančių šalių kompanijų akcijas.

„Aš nenoriu padidinti savo obligacijų kiekio. Kiekvienais metais kai kurios išperkamos, dėl to sumažėja obligacijų ekspozicija. Aš manau, kad kalbant apie ateities perspektyvas, kaip ir per pirmus šešis šių metų mėnesius aktyviems valdytojams, kurie daug investavę besivystančiose rinkose, gali sektis gerai“ - reziumavo žinomas finansų rinkų žinovas Marc Faber.
 
Dar nėra komentarų