Verslo ir rinkų naujienos » Amerikos biudžeto deficitas mažesnis nei laukta


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-09-14 01:55.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25945


Per paskutinį šių metų vasaros mėnesį Amerikos biudžetas ir vėl buvo deficitinis, tiesa, nors jis ir paaugo tiek lyginant su liepa, tiek ir su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, tačiau buvo mažesnis nei tikėjosi ekonomistai.

Amerikos Iždo departamentas pranešė, kad rugpjūtį šalies biudžeto išlaidos pajamas viršijo 108 mlrd. dolerių, kai laukta, jog šis deficitas sieks vidutiniškai 119.5 mlrd. dolerių.

Liepą Amerikos biudžeto deficitas buvo mažesnis ir siekė 43 milijardus dolerių.

Per rugpjūtį šios šalies biudžeto pajamos smuktelėjo dviem procentais, na o pajamos iš individualių mokesčių krito vienu procentu. Tuo tarpu Amerikos biudžeto išlaidos per trečią vasaros mėnesį krito bendrai vienu procentu. Labiausiai Federalinės išlaidos sumažėjo žemės ūkio srityje bei švietime, be to, mažėjo ir skiriamos lėšos kitoms programoms.

Bendrai per šiuos finansinius Amerikos metus, kurie prasidėjo spalį, šios šalies biudžeto deficitas jau siekia 674 milijardus dolerių, kas palyginus su ankstesnių finansinių metų pirmais vienuolika mėnesių, yra devyniais procentais daugiau.

Per šiuos Amerikos finansinius metus jos biudžeto pajamos pakilo dviem procentais, tuo tarpu išlaidos padidėjo kiek sparčiau, t.y. trimis procentais.