Verslo ir rinkų naujienos » Bitcoin - tai apgavystė


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-09-13 16:12.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25942


Didžiausio pagal turto vertę Amerikos banko JP Morgan vadovas Jamie Dimon be užuolankų pasakė ką mano apie dabartinį bitcoin populiarumą. Jo nuomone, virtuali valiuta - tai apgavystė arba sukčiavimas ir šalių vyriausybės anksčiau ar vėliau imsis kriptovaliutų rinkos kontrolės.

„Tai apgavystė“ - pareiškė jis.

„Aš nesakau - parduokite bitcoin, nes jo kaina gali pašokti iki 100 tūkstančių dolerių už vienetą prieš tai kai ji nukris. Aš nepatariu ką reikia daryti. Mano dukra nusipirko bitcoin ir kai jo kaina pakilo, dabar ji mano, kad ji genijus“ - atkreipė dėmesį Jamie Dimon.

Didžiausio pagal turto vertę Amerikos banko vadovas paaiškino, kodėl jis skeptiškai nusiteikęs virtualių valiutų atžvilgiu.

„Vyriausybės visų pirma yra pinigų formuotojos. Jie juos kontroliuoja per Centrinius bankus, jie žino kur yra pinigai ir kam jie keliauja. Matote kaip dabar kinai uždaro bitcoin biržas“ - sakė JP Morgan vadovas.

„Dabar vyriausybės vertina bitcoin kaip technologinę naujovę. Tačiau palaukite, kol kils kažkokių nesklandumų, arba šiuos virtualius pinigus kažkas ims naudoti netinkamai veiklai, kas beje jau dabar vyksta. Tada vyriausybės visa tai uždarys. Tokia mano nuomonė“ - teigė jis.

„Gyvenant Venesueloje, Ekvadore ar Šiaurės Korėjoje yra geriau naudoti bitcoin, o ne šių šalių vietines valiutas. Tačiau tai nepasakytina apie Ameriką. Gyvendamas čia spekuliuoji kaip tulpių manijos metu. Tai tiesiog nėra realus dalykas ir anksčiau ar vėliau jis bus uždarytas“ - tikino Jamie Dimon.

Jis tuo pačiu pridūrė, kad be jokios abejonės iškart atleistų kiekvieną savo vadovaujamo banko prekiautoją, kuris įžengtų į bitcoin rinką.

„Tai prieštarauja mūsų taisyklėms, be to, toks prekybininkas būtų kvailas“ - reziumavo JP Morgan banko prezidentas.