Verslo ir rinkų naujienos » Bitcoin - tai labiausiai „perkaitęs“ aktyvas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2017-09-12 18:41.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=25937


Populiariausios pasaulyje virtualios valiutos bitcoin rinka šiuo metu yra labiausiai „perkaitusi“, tuo tarpu besivystančių šalių kompanijų akcijos lyginant su Amerikos bendrovių, dabar vertinamos palankiausiai per pastarąjį dešimtmetį, tokius duomenis pateikia Bank of America atlikusi aktyvų valdytojų apklausa.

Kas mėnesį atliekamoje apklausoje, kurioje dalyvauja daugiau nei du šimtai aktyvų valdytojų, respondentai nurodė, kad šiuo metu labiausiai paplitusi investavimo į bitcoin strategija, tad ši valiuta jų nuomone yra pervertinta. Taip pasisakė 26 procentai apklaustųjų. Nuo šių metų pradžios bitcoin vertė pašoko daugiau nei keturis kartus.

Amerikos technologijų sektoriaus atstovių akcijos šiuo metu taip pat laikomos vienos iš labiausiai „perkaitusių“, taip mano 22 procentai apklaustų aktyvų valdytojų. Panašus procentais (21 procentas) respondentų atsakė, kad itin paplitusi ir dolerio šortinimo stategija, t.y. lūkesčiai, kad ši valiuta ir toliau pigs.

Amerikos technologijų sektoriaus kompanijų akcijų kainų pokyčius atspindintis Nasdaq indeksas nuo šių metų pradžios ūgtelėjo penktadaliu, tuo tarpu dolerio vertė pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu smuktelėjo beveik dešimt procentų.

Rinkos perkaitimas reiškia, jog investuotojų susitelkimas ties kokia nors investicine strategija yra toks didelis, jog egzistuoja pavojus, kad rinka staigiai gali pajudėti į priešingą pusę.

Be to, aktyvų valdytojai pirmenybę teikia besivystančių šalių kompanijų akcijoms, kurios Amerikos bendrovių nuosavybės vertybinių popierių atžvilgiu vertinamos palankiausiai nuo pat 2007 metų.

Tik dvidešimt penki procentai apklausoje dalyvavusių tikisi, kad per artimiausius dvyliką mėnesių pasaulio ekonomikos augimas ir perspektyvos pagerės, kai metų pradžioje tokių buvo žymiai daugiau, t.y. net 62 procentai.